O casa ecologica din Romania a fost inclusa in topul 10 al celor mai reusite locuinte "cob" (material de constructie similar paiantei, compus din lut, nisip, apa si paie, n.r.) din lume, informeaza naturalhomes.org, citat de Mediafax.
Locuinta a fost construita in Banat, de arhitecta Ileana Mavrodin, membra in proiectul "Casa Verde". Potrivit site-ului naturalhomes.org, Ileana Mavrodin foloseste materiale naturale din Romania pentru a-i ajuta pe oameni sa redescopere mestesugurile locale si spiritul de comuniune cu natura.

Potrivit site-ului casa-verde.ro, acest proiect ecologic promoveaza "o arhitectura prietenoasa, mai blanda si, totodata, ecologica si intr-un mod de viata sanatos, apropiat de natura si cu respect fata de mediul inconjurator".

Casa este amplasata pe malul drept al Nerei, in apropiere de satul Sasca Romana.

"Cob-ul" este un amestec de pamant lutos, apa, paie si nisip, iar constructiile din acest material sunt realizate fara cofraje, caramizi si substante chimice, informeaza site-ul casa-verde.ro. Desi este asemanator cu paianta din punct de vedere al compozitiei, "cob-ul" se deosebeste de aceasta prin: faptul ca se framanta pana ajunge la consistenta aluatului de paine; nu se folosesc cofraje pentru realizarea constructiei; formele organice ii confera o rezistenta de exceptie la seisme sau socuri de alta natura; se modeleaza cu mana, fiecare constructie fiind unica si irepetabila, reflectand personalitatea si dispozitia de moment a modelatorului.

In topul 10 al celor mai reusite case "cob" din lume au mai fost incluse constructii din Canada, Marea Britanie, Statele Unite, Ucraina, si Africa de Sud.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri