Spaniolii de la Hercesa au inaugurat oficial miercuri hotelul Cismigiu, cladirea istorica din Bucuresti, veche de peste 100 de ani, in care au investit 15 mil. euro si care va genera in primul an o cifra de afaceri de circa 1,5-1,8 mil. euro.
Compania spaniola Hercesa a dezvelit in martie fatada cladirii Cismigiu, a carei renovare si consolidare a inceput inca din 2009 si a necesitat o investitie de 15 milioane de euro. Pe 19 decembrie, compania a inaugurat si interiorul modern al proiectului, parte care a fost construita de la zero, ca urmare a faptului ca vechea constructie era intr-o stare de degradare atat de avansata incat nu a putut fi pastrata.

Constructia din apropierea Parcului Cismigiu din Capitala dateaza de la inceputul secolului XX si a adapostit in trecut Hotelul Cismigiu si beraria Gambrinus. Suprafata totala construita este de 9.790 mp, iar proiectul cuprinde spatii comerciale la parterul cladirii, spatii pentru birouri la mezanin si etajul unu si un hotel de 4 stele superior cu 60 de apartamente la etajele doi, trei, patru si cinci.

Parterul cladirii a fost inchiriat integral , libraria Humanitas si Institutul Cervantes ocupand spatiile. La inceputul anului viitor ar urma sa se deschida si Beraria Gambrinus, spatiul urmand sa fie amenajat de Heineken si un investitor roman. Singurul spatiu comercial neinchiriat, dar pentru care se deruleaza negocieri avansate, este la etajul 6, unde ar fi urmat sa fie un restaurant cu o suprafata de circa 400 mp, pe acoperis.

"Ne-am indragostit de aceasta cladire de cand am intrat pe piata romaneasca la inceputul anilor 2000. Initial am dorit sa o pastram integral, dar degradarea avansata nu ne-a permis sa pastram decat fatada", spun reprezentantii Hercesa.

"Avand in vedere ca din constructia istorica am putut pastra doar fatada, iar restul cladirii am fost nevoiti sa o demolam din cauza degradarii, am dorit sa pastram autenticitatea. Asa ca am optat pentru o amenajare moderna a spatiului. Am pastrat intrarea originala, iar apoi am venit cu elemente moderne, cum ar fi scara metalica semi industriala din lobby. ", spune Mauricio Mesa Gomez, seful Hercesa.

Seful Hercesa spune ca intr-un scenariu realist businessul de la Hotel Cismigiu va genera in primul an incasari de 1,5-1,8 mil. euro. Georgeta Grecu, directorul hotelului spune ca in primul an se asteapta la un grad de ocupare mediu de 50-55%.

Dezvoltatorul imobiliar spaniol Hercesa are in plan investitii si in alte cladiri istorice din centrul Capitalei, a spus, anterior, pentru wall-street.ro, Mauricio Mesa Gomez, directorul general al firmei in Romania.

Seful Hercesa a mentionat ca in prezent sunt analizate 5 cladiri istorice din Capitala, iar pentru doua proprietati se poarta negocieri avansate. Modelul de business al investitiilor viitoare este insa diferit fata de Hotel Cismigiu.

Fotografiile au fost realizate de catre Mircea Dragos (fotografii-profesionale.ro).






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri