Guvernul Ponta vrea ca programul Prima Casa sa fie aplicat doar locuintelor noi.
"Proiectul Prima Casa va fi transformat in proiectul Noua Casa, adresat doar pentru achizitionarea de locuinte noi", se mentioneaza in programul de guvernare a cabinetului Ponta, facut public joi.

Programul Prima Casa, lansat in 2009 de guvernul Boc, a trecut prin mai multe modificari, iar la scurta vreme de la lansare, ca urmare a consultarilor cu mediul de afaceri, Emil Boc a anunta ca doreste ca orienteze programul astfel incat sa sprijine industria, discutandu-se atunci de locuinte care sa inceapa constructia atunci. Potrivit Mediafax, Consiliul Concurentei a atentionat atunci ca o astfel de orientare poate fi considerata ajutor de stat, in conditiile in care sprijina doar o parte a pietei, insa existau variante prin care putea fi acceptata.

Pe langa modificarile din Prima Casa, Guvernul Ponta mai doreste si scaderea preturilor locuintelor pentru tineri, fara prea multe specificatii legate de modul in care se vor face scaderile.

"Conform statisticilor, familiile tinere nu au posibilitatea de a-si procura propria casa. Acesta este si unul dintre principalele motive pentru care tinerii ne pleaca din tara.Pretul de achizitie al locuintelor pentru tineri va fi mult diminuat. Prin implicarea autoritatilor locale (primarie, consiliul judetean) si a guvernului se va ajunge la diminuarea substantiala a pretului locuintelor", se mai mentioneaza in programul de guvernare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri