Cererea medie trimestriala de birouri din partea companiilor mijlocii a crescut cu peste 50% in acest an, evolutie care s-ar putea mentine in 2013, daca va exista stabilitate politica si economica, potrivit firmei Esop, specializata pe acest segment imobiliar, conform Mediafax.

"In 2012, cererea a venit in special din partea companiilor care au cautat solutii de optimizare a spatiilor, atat in ceea ce priveste costurile, cat si calitatea. In a doua jumatate a lui 2012 volumul solicitarilor a fost mai mic cu 6%, dar acest lucru se intampla de regula in fiecare an", apreciaza reprezentantii companiei.

Potrivit datelor Esop, in medie in acest an, cererea de spatii de birouri din partea companiilor de talie mijlocie s-a situat in jurul a 120.000 de metri patrati fata de 79.000 de metri patrati anul trecut.

Consultantii companiei estimeaza ca in 2013 va continua competitia intre centrele de afaceri si vile privind raportul calitate-pret pentru a atrage cat mai multi clienti, precum si o stabilizare a chiriilor, in conditiile in care nivelurile actuale reflecta un echilibru intre cerere si oferta.

"Estimam ca in 2013 va exista un usor reviriment al volumului cererilor pe segmentul companiilor medii, daca va exista stabilitate politica si economica, continuand trendul de usoara crestere pe segmentul companiilor medii", considera reprezentantii firmei.

In 2012, Esop Consulting a tranzactionat peste 30.000 metri patrati de spatii de birouri pentru companii mici, ceea ce reprezinta o crestere de aproximativ 30% fata de 2011.

Sursa foto: Mircea Dragos (fotografii-profesionale.ro)


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Carrefour intra pe piata livrarilor de mancare la birou in Franta
Setari Cookie-uri