Cu toate ca in primele 10 luni din 2012 s-au vandut mai multe case si terenuri decat in aceeasi perioada din 2011, veniturile fiscale din aceasta sursa au scazut, pe fondul ieftinirii imobilelor, scrie Adevarul.

Cele mai recente date oficiale privind evolutia pietei imobiliare de anul trecut arata ca in primele 10 luni din 2012 numarul tranzactiilor imobiliare a crescut cu 16,6% fata de aceeasi perioada din 2011. In acelasi interval insa, incasarile fiscale obtinute de pe urma acestor tranzactii, respectiv din impozitul pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare, au scazut cu 0,3%, reiese din datele centralizate la solicitarea „Adevarul“ de catre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).

Citeste mai multe despre Tranzactiile imobiliare s-au inmultit, dar statul a incasat mai putin de pe urma lor pe Adevarul.

Sursa foto: greenpark.wordpress.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri