17 Ianuarie 2013

Lista chiriasilor RA-APPS: cat plateste Tiriac la stat



Cabinetul Ponta a facut publica o lista a tuturor chiasilor persoane fizice ale RA-APPS. Sute de persoane platesc chirie statului roman, iar sumele variaza variaza de la la nici 100 de lei, la sute de euro.

Aflati care sunt cele mai mici chirii platite si cu cat inchiriaza RA-APPS apartamente de sute de mp. Omul de afaceri Ion Tiriac se afla printre chiriasi, cu un imobil partial in administrarea RA-APPS, cu 5 camere, a carei chirie si dotari este de peste 26.890 euro. Detalii in documentul atasat.

Omul de afaceri a declarat pentru Ziarul Financiar ca plateste chirie doar pentru teren si o parte din camerele din imobil, restul fiind in proprietatea sa.

Fostul candidat la prezidentiale, Mircea Geoana se numara printre cei care platesc cele mai mari chirii la RA-APPS, insa nivelul nu este decat de ordinul miilor de euro. Astfel, politicianul plateste aproape 3.200 euro chirie. O chirie de peste 6.000 euro are Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, care este insa in proces de evacuare.

La polul opus sunt chiriile de cateva zeci de lei. O garsoniera de peste 30 mp este inchiriata cu 83 de lei, iar la apartamentele de 3 camere sunt chirii si sub 300 de lei pe luna.

Europarlamentarul Adrian Severin plateste sub 800 euro pentru un apartament de 4 camere cu o suprafata de peste 190 mp. Fostul handbalist Valentin Samungi are in chirie un apartament de 3 camere cu o suprafata de peste 200 mp pentru care plateste peste 1.400 euro pe luna.

Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru in guvernul Petre Roman, are in chirie un imobil cu 7 camere plus doua de serviciu, pentru care plateste aproape 3.500 euro. Voican Voiculescu este, asemenea Mioarei Roman, in evacuare.

Ilie Ilascu plateste circa 430 euro pentru un apartament RA-APPS.

Interpretul Gabriel Cotabita plateste usor peste 200 euro pentru un apartament de 3 camere de aproape 80 mp.



Citeste si