Fondul de investitii NEPI a anuntat in cel mai recent raport financiar ca negociaza achizitia cladirii de birouri Lakeview, detinuta de Dinu Patriciu si AIG Lincoln.
Cladirea are 24.000 mp si este inchiriata de companii ca PwC sau Colgate Palmolive.

Dinu Patriciu a cumparat in 2008 portofoliul fondului de investitii Fabian in Romania, tranzactie care a inclus si cladirea Lakeview, un joint venture cu AIG Lincoln. Tranzactia a mai inclus proiectele de birouri Cubic Center si Romana Offices, dar si mai multe ansambluri rezidentiale, printre care New Town din Bucuresti.


Planuri pe birouri

In zona de birouri, investitorul a demarat organizarea de santier pentru proiectul de birouri din Cluj, unde va dezvolta 50.000 mp de birouri in parteneriat cu omul de afaceri Ovidiu Sandor. Organizarea santierului a inceput in februarie in Cluj, iar pana in vara lui 2014 ar urma sa fie livrata prima faza a proiectului de birouri. Pe zona de birouri, compania mai are un proiect in zona Piata Victoriei din Capitala, dorind sa transforme o cladire istorica in spatiu de office.

Retail

Anul trecut, NEPI a deschis primul mall din Ploiesti, proiect pentru care dezvoltatorul analizeaza constructia unei noi faze, ca urmare a rezultatelor bune. Astfel, in raportul financiar al companiei se mentioneaza ca vanzarile din centrul comercial au depasit asteptarile, iar o a doua faza de dezvoltare „este in curs de examinare”.

NEPI are in plan sa dezvolte impreuna cu Carrefour Property un centru comercial regional si in Brasov, iar in prezent este in proces de dobandire a altor 7.000 de mp de teren adiacent proprietatilor pe care le are deja in Brasov ( dupa ce anul trecut a preluat magazinul Mobexpert-n.r.) pentru a putea construi un mall mai mare.

Astfel, daca initial compania dorea sa aiba un centru comercial de 57.000 mp, insa s-a hotarat extinderea la aproximativ 65.000 mp, care va fi integrata celor 13.200 mp de spatii de retail aflate in vecinatate.

Finalizarea proiectului este supusa aprobarii finale a Consiliilor de Administratie ale NEPI si Carrefour si este planificat pentru anul 2014.
Compania mai are si in Galati un proiect de centru comercial, care in prima faza va avea 30.000 mp si a carei constructive va demara imediat ce va fi obtinuta autorizatia.

Centrul comercial Vulcan din Capitala are deschiderea planificata la finalul lui 2013, daca nu vor exista intarzieri in procesul de autorizare.
Centrul comercial va avea chiriasi Carrefour si KFC, insa compania a negociat termenii comerciali de baza pentru 65% din cei 25.500 mp inchiriabili.

Anul trecut NEPI a achizitionat si doua terenuri in Alexandria si Sfantu Gheorghe langa supermarketurile Kaufland si este in proces de achizitionare a altor 3 terenuri pentru a dezvolta galerii comerciale adiacente supermarketurilor Kaufland. Despre planurile galeriilor comerciale dezvoltate de NEPI langa supermarketurile Kaufland, wall-street.ro a scris in urma cu doua saptamani.

Cele cinci dezvoltari propuse vor varia pentru inceput de la 1.900 la 2.900 mp inchiriabili.

Compania a mai achizitionat un teren de 1.900 mp in Braila in vederea extinderii centrului comercial Promenada.

Pe langa aceste planuri, compania mentioneaza ca exploreaza doua noi oportunitati de dezvoltare de retail in Romania si 5 oportunitati de achizitii de proiecte de retail in Europa Centrala si de Est.

Cititti si NEPI ajunge in topul celor mai mari proprietari de birouri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri