Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,2% ca serie bruta anul trecut, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,6%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Anul trecut a scazut volumul lucrarilor de intretinere si reparatii curente, cu 11,4%, si cel al lucrarilor de reparatii capitale, cu 8,9%, relateaza Mediafax.

Volumul lucrarilor a crescut la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale, cu 2,9%, respectiv cu 2,1%. La cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor a scazut cu 15,4%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut anul trecut cu 1,6%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (10,4%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 11,2%, respectiv cu 7,9%.

S-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, cu 16,7%, respectiv cu 0,2%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor a crescut cu 9,7%.

In luna decembrie 2012, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna noiembrie 2012, cu 9,9%. Lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 23,2%, lucrarile de constructii noi cu 8,7% si lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 5,4%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile nerezidentiale (31,3%) si la cladirile rezidentiale (4,2%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2012, comparativ cu luna noiembrie 2012, a scazut cu 2,8%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (12%) si la lucrarile de reparatii capitale (3,3%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 1,8%.

Vlumul lucrarilor a scazut la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale,cu 8,9%, respectiv cu 1,2%. La cladirile nerezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,4%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 10,7%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 15,8%, la lucrarile de reparatii capitale cu 10,3% si la lucrarile de constructii noi cu 8,8%.

S-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale (30,5%) si la constructiile ingineresti (22,1%). Cladirile nerezidentiale au crescut cu 30,8%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2012, comparativ cu luna decembrie 2011 a scazut cu 9,5%.

S-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 19,0%, la lucrarile de constructii noi cu 10,2% si la lucrarile de reparatii capitale cu 10,1%. Volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 19,0%. Cladirile rezidentiale si constructiile ingineresti au scazut cu 27,9%, respectiv cu 15,5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri