Compania Iulius Group, controlata de omul de afaceri Iulian Dascalu (foto), a finalizat planul de reamenajare a spatiului verde din vecinatatea Lacului de Vest, din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, parte a unui proiect de 12 mil. euro care include constructia unei cladiri de birouri.

Proiectul face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare a acestei zone din imediata apropiere a Iulius Mall Cluj, care include constructia unei noi cladiri de birouri si parcul proiectat pe o suprafata de aproximativ 10.000 mp. Iulius Group mai detine o cladire de birouri de circa 5.000 mp in Cluj.

Lucrarile de reamenajare a spatiului verde vor demara in primavara si vor dura circa un an. Anterior, Dascalu a spus ca in primavara acestui an va demara si cladirea de birouri din Cluj.

Luand in considerare potentialul zonei de modernizare si reconversie intr-un pol de dezvoltare urbana, amenajarea parcului este un obiectiv important, perimetrul Lacului de Vest fiind in prezent neamenajat si nemobilat. Demersul Iulius Group este sustinut si de autoritatile locale, spatiul vizat deservind entitati publice si private.

Zona verde din jurul Lacului de Vest va fi amenajata de firma italiana Lemscape, companie care a proiectat si parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iasi, investitie a Iulius Group inaugurata in mai 2012. Revitalizarea zonei din vecinatatea lacului presupune: alei de promenada pavate cu piatra cubica, spatii de relaxare, pista pentru alergare pe covor special, pista pentru ciclism cu doua sensuri, prevazuta cu locuri pentru inchiriere si parcare biciclete, dar si alte facilitati. Spatiul verde va fi amenajat cu gazon special, pe care clujenii se vor putea aseza, la fel ca in marile parcuri europene. De asemenea, investitia in spatiul verde include amenajarea de pontoane si a unui debarcader.

Compania Iulius Group are experienta in realizarea unor spatii verzi de amploare, dovada a acestui fapt fiind parcul din cadrul ansamblului multifunctional Palas Iasi. Acesta reprezinta cea mai mare investitie privata din Romania intr-un spatiu cu destinatie publica, in valoare de peste 2,5 milioane de euro. Conceputa de peisagisti italieni si romani, intrega zona verde de la Palas – de peste 5 hectare – este de inspiratie renascentista si cuprinde lac si ponton, patinoar sezonier, piatete inierbate, carusel venetian si multe alte elemente inedite.

Reamenajarea spatiului verde din vecinatatea Lacului de Vest si cladirea de birouri reprezinta o investitie totala de 12 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
IKEA cumpara sapte parcuri eoliene romanesti