Regia Patrimoniului Protocolului de Stat va scoate la vanzare in martie, prin licitatie cu strigare, un nou lot de apartamente din centrul Capitalei, pe care a mai incercat si anul trecut sa le vanda, dar nu a reusit in lipsa de ofertanti, institutia hotarand insa sa mentina acelasi pret de pornire.
Regia a decis astfel ca, la inceputul lunii martie, sa scoata la vanzare un apartament cu sase camere pe Bulevardul Nicolae Balcescu, in suprafata de 137 metri patrati (la acelasi pret de pornire ca si anul trecut, de 194.000 euro), un apartament cu trei camere tot pe Bulevardul Nicolae Balcescu, in suprafata de 86 metri patrati (tot la pretul de pornire de 132.000 euro), un apartament cu patru camere pe Bulevardul Carol, de 104 metri patrati (tot de la 90.000 euro) si un alt apartament cu patru camere, pe Bulevardul Lascar Catargiu (din nou la 141.000 euro), relateaza Mediafax.

Oferta este completata de alte apartamente pe care regia a incercat de asemenea sa le vanda anul trecut, tot fara succes, cu mentinerea aceluiasi pret, respectiv un apartament cu trei camere pe strada Dimitrie Paciurea, sector 2, de 79 metri patrati (tot de la 70.000 euro) si un apartament cu trei camere pe strada Trestiana, sector 5, de 61 metri patrati (din nou de la 74.000 euro).

Noi licitatii vor fi organizate si pentru un apartament cu patru camere de pe strada George Enescu de 133 metri patrati (de la 156.500 euro), un apartament cu trei camere de 67 metri patrati pe strada Constantin Radulescu Motru (de la 69.000 euro) si un apartament cu patru camere de 118 metri patrati pe strada Emil Pangratti (de la 112.000 euro), toate din Bucuresti.

In lipsa de ofertanti, RA-APPS va fi nevoita sa organizeze o a doua licitatie si pentru o camera de serviciu de 6 metri patrati, cu balcon de 3 metri patrati, de pe strada Ion Brezoianu, in centrul Capitalei, la 3.300 euro.

Preturile nu includ TVA.

Anul trecut, pe fondul licitatiilor esuate in lipsa de oferte, Guvernul a revizuit in scadere drastica estimarea de venituri obtinute din vanzarea imobilelor aflate in administrarea RA-APPS, de la 706 milioane lei la 296,2 milioane lei.

Secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, a declarat insa recent ca anul trecut au fost vandute imobile ale RA-APPS in valoare de doar 40 milioane lei si urmeaza sa continue aceasta operatiune, aratand ca vanzarea a fost cu totul nesemnificativa fata de obiectivele propuse.

El a aratat ca acest lucru a fost cauzat de un ritm nesustinut al RA-APPS pentru a proceda la vanzare, dar si de faptul ca evaluarea imobilelor s-a facut la valori extraordinare, mai mari decat pretul pietei, iar imobilele au fost neatractive.

Lista imobilelor pe care regie le scoate la vanzare a fost aprobata de Executiv la finele anului 2011, dar primele imobile ofertate nu au inclus nici pana in prezent active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf si Mara, autoritatile precizand ca acestea urmeaza sa fie scoase la vanzare "ulterior".

Regia Protocolului de Stat detine aproximativ 650 locuinte de protocol si de serviciu, peste 75 de vile si mai mult de 250 hectare teren, mostenite de la fosta gospodarie de stat a PCR si ocupate de actuali sau fosti demnitari, ori chiar de rudele acestora.

Acestora li se adauga zeci de spatii comerciale, ferme si unitati turistice, dintre care hotelul Triumf din Bucuresti, hotelul Mara din Sinaia, Clubul Floreasca, complexul Scrovistea, complexul Palat Snagov sunt printre cele mai valoroase.

Consultanti imobiliari au declarat ca infiintarea unui fond imobiliar listat la bursa pentru administrarea activelor RA-APPS sau transferul acestor servicii catre firrme private sunt alternative la vanzarea in¬di¬viduala a proprietatilor, care ar asigura o trans¬parenta sporita si un profit mai bun pentru stat.

Ei au aratat ca vanzarea activelor RA-APPS in conditiile actua¬le ale pietei nu este cea mai buna solutie.

Infiintarea fondului de investitii ar tre¬bui insa precedata de o curatare a portofoliului, astfel incat sa fie pastrate doar activele performante, care sa atraga investitori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri