Proiectul de birouri Swan Office&Technology Park, o investitie de 50 mil. euro, a intrat in insolventa. Proiectul are un grad de inchiriere de peste 35%. Cine sunt creditorii?
Casa de Insolventa Transilvania a fost numita administrator judiciar in procedura de insolventa a companiei Swan Property SRL. Insolventa Swan a fost pronuntata la finalul lunii ianuarie 2013.

Bancile creditoare ale proiectului sunt UniCredit Bank Austria si Volskbank Austria.

In perioada urmatoare, specialistii Casei de Insolventa Transilvania, impreuna cu Swan Property, vor analiza oportunitatile in cazul acestui proiect. Activitatea Sswan Property se va derula in parametrii obisnuiti, conform principiului business as usual.

“Imobiliarele si constructiile sunt doua dintre domeniile ce au resimtit cel mai puternic efectele crizei economice. Tocmai de aceea inregistram multe intrari in insolventa in randul dezvoltatorilor imobiliari. Apreciem insa ca, la fel ca in cazul proiectului Alia Inmobiliaria care a inregistrat un real succes dupa intrarea in insolventa, si in cazul Swan Property insolventa este o oportunitate care va permite reorganizarea rapida a activitatii companiei pentru a-i echilibra activitatea” a declarat Andreea Anghelof, Managing Partner al CITR.

Swan Office & Technology Park reprezinta investitia companiei londoneze Chayton Capital LLP si a fost inaugurat in cel de-al doilea trimestru al anului 2011, in zona de nord a Capitalei. Swan este primul proiect de birouri din Romania si are o suprafat de peste 29.000 mp.

Totodata, Swan Office & Technology Park se afla in topul celor mai active cladiri de birouri din nordul Bucurestiului, incheind anul 2012 cu o crestere a ratei de ocupare si cu o serie de potentiali chiriasi noi in stadii avansate de negociere pentru anul 2013. Astfel in doar cateva luni, gradul de ocupare al cladirii a crescut de la 20% la peste 35%, nivelul ramanand insa redus. Principalii chiriasi ai Swan sunt companiile Flanco si eMag.

Doar in ultimul trimestru al anului 2012, patru companii si-au relocat sediile in Swan Office & Technology Park, iar la nivelul intregului an inchirierile de spatii de birouri in Swan au reprezentat aproape 60% din cererea neta totala inregistrata in zona Pipera-Voluntari.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri