Dupa o experienta de peste 10 ani in tari precum Franta, Italia, Olanda, Belgia, Elvetia sau Norvegia, HoneyWood, companie fondata de catre bacauanul Razvan Cazacu (foto), a adus in Romania si conceptul constructiei caselor cu structura de lemn.
„Am luat hotararea sa intram pe piata din Romania pentru ca si clientii de la noi din tara au inceput sa caute solutii economice, eficiente si ecologice atunci cand vor sa isi construiasca o locuinta. Casele pe structura de lemn ofera astfel de solutii”, a declarat Razvan Cazacu (40 de ani), fondatorul HoneyWood.

In cadrul conferintei de lansare a HoneyWood, Razvan Cazacu a vorbit despre avantajele caselor cu structura de lemn - izolatia termica superioara la o suprafata utila mai mare datorita peretilor mai subtiri, reducerea cu pana la 75% a facturilor la energie, rezistenta la cutremure de 9 grade Richter, timpul scurt de constructie si impactul redus asupra mediului inconjurator.

Constructia unei case cu structura de lemn consuma mai putina energie decat constructia cu beton si caramida, iar emisiile de substante poluante in procesul de constructie sunt cu pana la 23% mai scazute in cazul acestor case.

Potrivit reprezentantilor companiei, costul unei case cu structura de lemn HoneyWood se incadreaza intre 450-600 euro / mp, in functie de complexitate.

Fondatorul HoneyWood a insistat asupra importantei tratarii lemnului folosit in procesul de constructie.

„Noi aducem lemnul din Germania, din paduri unde se aplica o politica de impadurire controlata. Lemnul este uscat si taiat exact la dimensiunile si la standardele dorite de noi si trimis in Romania. Peretii sunt asamblati in fabrica noastra de la Moinesti, in conditii de temperatura si umiditate strict controlate, pe baza unor programe computerizate de ultima generatie din Germania, Franta si Anglia. In acest fel incercam sa reducem la minim perioada pe care materialul de constructie o petrece afara, pe santier. Si, astfel, obtinem un timp de constructie foarte scurt”, a explicat Razvan Cazacu.

In prezent, HoneyWood are o fabrica de 2 hectare la Moinesti, in judetul Bacau, unde lucreaza 50 de angajati. Capacitatea de productie a fabricii este de o casa pe saptamana - 50 de case pe an - iar planurile HoneyWood prevad dublarea capacitatii de productie in urmatorii trei ani.

Pentru 2013, HoneyWood isi propune sa atinga o cifra de afaceri de 2,5 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri