Majoritatea celor care vor sa cumpere o locuinta noua au bugete de 60.000 euro, iar cele mai cautate cartiere sunt Militari si Titan, arata o statistica realizata de portalul Rezidential.net, bazata pe cautarile de pe portal.

Tipul locuintei

Astfel, 90% dintre cautarile de pe site sunt pentru apartamente, in timp ce doar 10% dintre vizitatori isi cauta o vila.

Dintre cautarile pentru apartamente, 62% sunt pentru 2 camere, 19% sunt pentru 3 camere si doar 10% sunt pentru garsoniere, restul fiind pentru apartamente de 4 sau 5 camere.

Buget disponibil

Ca preturi, 66% dintre cautari se indreapta spre locuintele de pana in 60.000 euro, 19% pentru locuinte cuprinse intre 60.000 si 100.000 euro si doar 7% pentru ce locuintele de peste 100.000 euro.

Cele mai cautate zone

Pentru Bucuresti, cele mai cautate cartiere sunt Militari (10% din cautari), Titan (9%) si Drumul Taberei (8%).

Zona care a castigat cel mai mare teren in ultima vreme este Berceni, ajungand la aproape 8% dintre cautari, urmata de Tineretului (6%).

Situatia ofertei


Apartamentele in ansamblurile rezidentiale pornesc de la 17.000 euro in Berceni, 31.000 euro in Militari, 39.000 euro in Titan si 42.000 euro in Drumul Taberei.

Pe segmentul vilelor, cele mai mici preturi din proiectele prezente pe portal sunt in Domnesti (56.500 euro cea mai ieftina vila), in Popesti Leordeni (59.000 euro) si Mogosoaia (62.000 euro).

Site-ul rezidential.net este un portal de ansambluri rezidentiale lansat in 2006. Statisticile publicate sunt bazate pe datele furnizate de cele peste 250 de proiecte rezidentiale din Bucuresti publicate pe site, prin urmare nu reprezinta un indicator exhaustiv al evolutiei preturilor la nivel national.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri