Oferta de locuinte, mica in raport cu cererea, a generat o scumpire a apartamentelor vechi. Preturile reale ale apartamentelor vechi sint cu aproximativ 40-50% mai mici. In prima faza, anul acesta preturile acestora vor scadea cu 10-15%, a spus Alexandru Groseanu, vicepresedintele Camerei de Comert Imobiliar din Romania (CCIR) in deschidere la Tirgul de case organizat de Sphera Building Center.

Dupa ce se va ajunge la pretul corect si constructorii se vor adapta la noile preturi. Acum, clar, un client alege un apartament intr-un ansamblu rezidential unde blocurile sint noi, mai spatioase, dar numai cu un pic mai scumpe decit apartamentele second-hand. In momentul in care preturile vor scadea, dezvoltatorii de proiecte rezidentiale vor scadea preturile pentru ca risca sa piarda clienti, a mai spus vicepresedintele CCIR.

Piata imobiliara va fi echilibrata, in special de cresterea ofertei la apartamente in blocuri noi, precum si a constructiei de vile. Si noile prevederi legale care se refera la cei care au achizitionat locuinte prin Legea nr. 112/1995 vor aduce ieftiniri pe piata imobiliara. Proprietarii vor putea sa vinda fostele imobile nationalizate mai devreme de zece ani, cum se stabilise initial. Astfel, oferta va creste, iar preturile vor scadea, a mai spus Groseanu.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5423&art=13099&cHash=67100a138b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri