Dezvoltatorul imobiliar Tagor va finaliza in cateva saptamani constructia primelor blocuri dezvoltate pe plan local si are in plan sa inceapa in cateva luni alte trei proiecte rezidentiale, pentru unul dintre ele avand deja finantare de la Volskbank.
Tagor a investit pana in prezent circa 6 mil. euro in proiectul rezidential Adora Urban Village din Capitala, care in prima faza cuprinde doua blocuri cu 75 de apartamente. Per total investitia in cartierul, denumit Adora Urban Village, va depasi 34 mil. euro si va cuprinde 500 de apartamente in 12 blocuri.

Compania este unul dintre putinii dezvoltatorii care au obtinut finantare bancara pentru un proiect in care nu existau precontracte. Cartierul Adora a fost finantat de banca Carpatica, banca pentru care Tagor este in discutii pentru a finanta si cartierul pe care urmeaza sa il dezvolte in Timisoara.

Pentru proiectul din Arad, firma a semnat deja un contract de finantare cu Volksbank.

Omul de afaceri Ofer Lieberson, proprietarul Tagor a declarat ca pana in prezent sunt rezervari pentru circa 10% din locuintele din prima faza a Adora si ca spera ca pana la finalul anului sa vanda toate sau aproape toate locuintele.

Despre noile faze de constructie din proiect Lieberson spune ca in curand vor incepe lucrarile de amenajare ale parcului care va fi inclus in proiect si care se va intinde pe un hectar. A doua faza de constructie a locuintelor va incepe dupa ce vanzarile din prima faza vor avansa pana la un nivel de 40-50% din total.

Compania are insa in plan sa demareze in urmatoarele luni alte trei proiecte rezidentiale, in Arad, Timisoara si inca unul in Bucuresti, in zona Pipera.

Primul proiect care va demara va fi cel din Arad, amplasat chiar in centrul orasului, care in prima faza va cuprinde 118 apartamente si o parte dintr-un centru comercial de 6.000 mp. In total, proiectul din Arad va avea circa 600 de locuinte.

Tagor vrea sa inceapa in urmatoarele saptamani si un proiect rezidential in Timisoara, iar in urmatoarele luni inca un cartier in Bucuresti, in Pipera.

Toate proiectele rezidentiale dezvoltate de companie vor avea acelasi concept-Urban Village- ca cel din zona Soseaua Alexandriei, care va livra primele blocuri in curand.

Una dintre noutatile din Adora Urban Village este felul in care sunt compatimentate locuintele, acestea avand forma de L, ceea ce permite amenajare unei mini-camere si care iti permite utilizarea maxima a spatiului.

Complexul rezidential Adora Urban Village, dezvoltat de compania Tagor, este deja conectat la utilitatile orasului, dispune de un drum de acces nou si conexiuni prin fibra optica in fiecare apartament. Compania este de asemenea in discutii cu primaria Bragadiru pentru a introduce un autobuz in cartier, insa pana la concretizarea discutiilor vor introduce un autobuz privat, tip shuttle.

Preturile locuintelor din proiect incep de la 39.000 euro, iar suprafetele garsonierelor sunt de 40 mp utili.

Tagor este dezvoltatorul complexului rezidential Adora Urban Village, primul dintr-o serie de proiecte de locuinte care vor aduce in Romania investitii in valoare de pana la 250 de milioane de euro, la finalizare. Compania este detinuta si condusa de Ofer Lieberson, care si-a inceput activitatea in Romania in 2004.

Tagor este partenerul operational in Romania al Patron Capital, un fond de investitii britanic in domeniul imobiliar, cu active de peste 2 miliarde de dolari.

Tagor nu este singurul dezvoltator care are in plan sa inceapa proiecte noi.

Adama
, parte a grupului austriac Immofinanz, vrea sa inceapa cel putin doua proiecte noi, in Bucuresti si Iasi,bugetul de investitii fiind de 20 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri