Proprietarul lantului Continental, Radu Enache, vrea sa scoata la vanzare doua terenuri in Timisoara si Iasi si sa vanda hotelul Ibis din Constanta intr-o tranzactie de tip lease back, care presupune rascumpararea unitatii in leasing de la o societate specializata in astfel de tranzactii.
"Avand in vedere prelungirea crizei economice in Romania si scaderea veniturilor societatii, situatia financiara actuala a acesteia nemaipermitand plata serviciului datoriei conform graficelor convenite cu creditorii, consiliul de administratie propune restructurarea datoriilor printr-o disponibilizare de numerar care sa permita plata ratelor in avans", se arata intr-un anunt al companiei.

Astfel, urmeaza sa fie aprobata vanzarea a doua terenuri in Timisoara si Iasi, precum si drepturile litigioase pentru un teren in Cluj-Napoca.
"Terenul din Timisoara are 4.000 de metri patrati, iar cel din Iasi are 10.000 de metri patrati. Vreau sa vand aceste terenuri, dar sunt dispus si la orice fel de colaborari: sa construiesc pe ele hoteluri alaturi de alti investitori sau sa construiesc hotelul pentru un investitor care sa il cumpere, iar eu sa il operez", a declarat agentiei Mediafax Radu Enache.

De asemenea, Enache vrea sa vanda hotelul Ibis din Constanta printr-un contract de tip sale&lease back.

In vara anului 2008, acelasi hotel a fost vandut si rascumparat printr-o operatiune similara. Hotelul Ibis din Constanta a fost deschis in 2005, in urma unei investitii de 10 milioane de euro, incluzand si valoarea terenului. Hotelul are 154 de camere si este clasificat la trei stele.

Enache nu intentioneaza deocamdata sa instraineze niciun hotel din lant, cu toate ca afacerile stagneaza de patru ani.

"Afacerile noastre au ramas in zona 20,5-21,5 milioane de euro. Romania nu mai este interesanta pentru oamenii de afaceri si activitatea noastra este redusa, din acest motiv. De la clienti majoritar straini in urma cu cativa ani am ajuns sa avem majoritar romani", a adaugat omul de afaceri.

Infiintat in urma cu 20 de ani de catre Radu Enache, lantul Continental cuprinde 14 hoteluri cu 1.860 de camere, 13 restaurante, 19 cafenele si baruri si 54 de sali de conferinte.

Potrivit ultimelor date disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, Continental Hotels avea la finele lui 2011 pierderi de aproximativ 10 milioane de euro si datorii totale de 50 de milioane de euro.


Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri