Oligarhul rus Dmitry Rybolovlev, proprietarul clubului de fotbal AS Monaco, a cumparat pentru 100 de milioane de euro insula greceasca Skorpios de la Athina Onassis, nepoata si mostenitoarea magnatului grec Aristotel Onassis, scrie Mediafax.
Dmitry Rybolovlev, care are o avere estimata la 10 miliarde de euro, se spune ca ar detine aproximativ 10% din actiunile Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, participatie care va scadea insa in urma programului de restructurare a sectorului bancar cipriot, impus de zona euro.

Insula Skorpios, cunoscuta ca insula privata a miliardarului Aristotel Onassis, decedat in 1975, a fost evaluata de publicatii de profil financiar la circa 200 de milioane de dolari.

Omul de afaceri rus, cu investitii importante in sectorul imobiliar, a finalizat achizitia dupa mai multe luni necesare pentru intocmirea actelor, potrivit publicatiei elene Kathimerini.

Pe Insula Skorpios sunt inmormantati Aristotel Onassis, precum si mama si unchiul Athinei.

Insula, cumparata de Onassis in 1962, a intrat in atentia internationala dupa ce a gazduit nunta acestuia cu fosta prima doamna a SUA Jacqueline Kennedy in octombrie 1968. In urma atentiei mediatice intense, detinerea unei insule private a devenit rapid unul dintre cele mai semnificative simboluri ale bogatiei si statutului social.

Dupa moartea lui Aristotel, insula a fost mostenita de fiica acestuia, Christina, si ulterior catre fiica acesteia, Athina Roussel - Onassis. Aristotel, fiul acestuia Alexander si fiica Christina sunt inmormantati pe insula.

Potrivit portalului Greek Reporter, exista putine informatii, dar se considera ca Athina Onassis petrecea foarte putin timp pe Skorpios.

Printre celebritatile care s-au aratat in trecut interesate de cumpararea insulei se numara Madonna si Bill Gates.

In martie, presa internationala a scris ca emirul Qatarului, seicul Hamad bin Khalifa Al Thani, a cumparat sase insule grecesti din Marea Ionica de la proprietari privati, unde vrea sa construiasca palate pentru cei 24 de copii si cele trei sotii. Insulele au costat 8,5 milioane de euro, iar tranzactia a fost perfectata dupa 18 luni din cauza birocratiei din Grecia.

Emirul a incercat anterior sa cumepere Insula Skorpios. Tranzactia a picat deoarece Athina Onassis a refuzat sa lase din pret.

Bank of Cyprus trece printr-un proces de restructurare puternica, parte a unui acord al Ciprului cu zona euro si FMI. Acordul, care asigura Ciprului imprumuturi de 10 miliarde de euro, prevede inchiderea Cyprus Popular Bank (Laiki) a doua mare banca a tarii.

Intelegerea cu creditorii externi prevede ca sumele garantate din depozitele bancare de la Laiki, de pana la 100.000 de euro, sa fie transferate la Bank of Cyprus, in timp ce restul fondurilor deponentilor ar putea inregistra pierderi de pana la 80%.

In cazul Bank of Cyprus, deponentii cu mai mult de 100.000 de euro vor afla in septembrie cu exactitate cat vor pierde din sumele care depasesc acest prag de garantare, banca centrala din Cipru anticipand un procent intre 37,5% si 60%. Deponentii cu mai mult de 100.000 de euro la Bank of Cyprus vor pierde minimum 37,5% din fondurile care depasesc acest prag de garantare, iar procentul ar putea ajunge la 60% daca va fi nevoie de mai multi bani pentru salvarea bancii.

Sumele preluate in vederea salvarii Bank of Cyprus vor fi convertite automat in actiuni cu drept de vot si dividende la banca, la un pret inca necunoscut, iar participatiile actualilor actionari vor fi diluate extrem de puternic.

Sursa foto: http://dailyfootballnews.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri