16 Aprilie 2013

Rezidentialul incepe sa “pescuiasca” dezvoltatori in nordul Capitalei



Piata rezidentiala a reinceput sa atraga investitorii, inclusiv in zona de Nord, prin traditie ceva mai scumpa decat zonele periferice sau limitrofe Bucurestiului care au concentrat majoritatea dezvoltarilor in criza.

“In primul trimestru nu am observat o mai mare dinamica decat in aceeasi perioada a anului trecut, doar pe anumite segmente a fost un volum al cererii mai mare: pe birouri si terenuri”, a declarat pentru Wall-Street.ro Mihai Dumitrescu, (foto) managing partner al diviziei de real estate a companiei Crosspoint.

Pe zona de terenuri cererea a venit din partea dezvoltatorilor locali interesati de dezvoltarea unor proiecte rezidentiale de mici dimensiuni in zona de Nord a orasului.

“Se cauta terenuri pentru rezidential, insa dupa criterii foarte bine stabilite, pozitionare foarte buna, langa statii de metrou sau parcuri. Vorbim de proiecte rezidentiale de mici dimensiuni 20-50 de apartamente. De asemenea, in general se cauta terenuri cu PUZ valid”, a explicat Mihai Dumitrescu, managing partner Crosspoint. Ca preturi, aceste noi dezvoltari sunt realizate astfel incat sa ofere intre 50 si 65 mp utili pentru 2 camere si intre 85 si 100 mp utili la 3 camere. Ca pret se incadreaza intre 1.150 si 1.200 euro pe mp.

“Vorbim de investitori romani, cu istoric pe piata”, mai spune Dumitrescu.

In Nordul Capitalei deja au reinceput sa apara mici santiere rezidentiale, in cartiere prestigioase cum este Primaverii, adaptate cererii din prezent.

Printre proiectele incepute se numara, printre altele, un imobil S+P+4E+5R pe bulevardul Primaverii sau o cladire S+P+3E+4R pe strada Jean Monnet.

Si in cartierul Aviatiei, grupul de companii Red Sea Group si Shikun&Binui R.E.D a demarat constructia unui proiect rezidential in cartierul Aviatiei, investitie totala de peste 15 mil. euro, a anuntat RealTime Imobiliarii, consultantul proiectului.

“Aceasta ar fi o noutate pentru 2013, incep micile proiecte rezidentiale”, spune Dumitrescu. In zona de office, compania are de asemenea mai multe tranzactii de relocari.

In ceea ce priveste tranzactiile pe office, Dumitrescu spune ca este inca un gap intre cerere si oferta. Proprietarii vor randament de 6,5 -7%, in timp ce investitorii vor intre 7 si 10%.



Citeste si