10 Mai 2013

Cladiri emblema: cum calatoresti in timp direct de la birou



Multe din companiile locale vor sa aiba un sediu care sa strige prestigiu, iar vilele istorice reprezinta o carte de vizita pentru firmele care vor un plus la capitolul imagine. Cu o arhitectura robusta si istorie in spate aceste spatii au propria energie pe care o transmit celor care le ocupa. "Cladiri emblema" este cel mai nou proiect editorial lansat de Wall-Street.ro, prin care ne propunem sa va prezentam acesti "colosi" rafinati ai Romaniei si pe cei care isi leaga numele de aceste spatii. Pentru inceput va invitam intr-o scurta calatorie in sediile unor companii care au ales astfel de spatii.

Pe strada Nicolae Iorga, o vila construita in 1896

Angajatii companiei Link Associates ocupa in prezent o suprafata utila de 300 mp, desfasurata pe trei etaje. Vila din strada Nicolae Iorga a fost construita in anul 1896, in stil romanesc si a fost restaurata in exterior, iar mansarda a fost inaltata pentru a putea fi locuita.

Langa Ateneul Roman, in palatul Cesianu-Racovita

Casa de licitatii Artmark are sediul Palatul Cesianu-Racovita, amplasat in centrul Bucurestiului, in apropiere de Ateneul Roman. Imobilul a fost construit in perioada 1892-1902, iar in prezent se afla in proprietatea omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Cladirea din strada C.A. Rosetti, cu o suprafata de circa 1.500 mp, a fost reamenajata, investitia ridicandu-se la circa 100.000 de euro, o suma considerabila raportata la chiria lunara pe care casa de licitatii o plateste, respectiv de aproximativ 15.000 de euro.


Cu eleganta, langa parcul Cismigiu

Amplasat intr-o vila istorica din apropierea parcului Cismigiu din Capitala, sediul consultantilor de la TPA Horwath Romania gazduieste o echipa formata din specialisti in taxe sau audit, mansarda fiind locul preferat de mare parte dintre acestia.


In stil maur, la Piata Victoriei

In urma cu un secol avocatul bucurestean Radulescu construia o vila in stil maur care ii va servi drept cabinet. Foarte aproape de Piata Victoriei, pe o placuta de la intrarea cladirii istorice a reaparut numele unei societati de avocatura- Dobrinescu Dobrev.


Pe strada Plantelor, in fosta locuinta a autorului primului dictionar geografic al Bucovinei

In Bucuresti, pe strada Plantelor, in zona protejata din centrul orasului, Sf. Stefan, se afla o cladire impresionant ornamentata, construita inainte de anul 1876 . In ultimul secol si jumatate, a fost fie locuinta proprietarilor, fie casa mai multor familii dupa nationalizarea comunista, iar acum este biroul in care lucreaza angajatii casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu.

Imobilul din str. Plantelor este amplasat intr-o zona protejata din centrul orasului caracterizata printr-un tesut traditional constituit aproximativ in anii 1870 in care cladirile erau locuinte burgheze tip vila. Imobilul se compune dintr-un teren in suprafata de 1063 de metri, si un ansamblu de cladiri: corp C1 – corpul principal consolidat si restaurat si o extindere moderna a acestuia, corpul C2, aflat pe limita posterioara de proprietate.

Corpul principal este practic o locuinta tip vila construita la sfarsitul sec. 19. Din documentatiile de arhiva rezulta ca inca din 1876 se cerea aprobarea unor reparatii la acest imobil. De asemenea, in anul 1893, proprietarul Em. Grigorovitz (1857– 1915), profesor si scriitor german (autorul primului dictionar geografic al Bucovinei, precum si al altor publicatii), va cere si el "reparatia acoperisului la cladirea din str. Plantelor nr 18" ( actual nr. 12).




Citeste si