Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a inregistrat in primul trimestru un profit atribuibil actionarilor de 11,2 milioane euro, cu mult peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 926.000 de euro.
Incasarile din chirii si alte venituri din exploatare au crescut cu aproape 8%, la 9,9 milioane euro, de la 9,2 milioane euro in primele trei luni ale anului trecut, potrivit informatiilor transmise, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citate de Mediafax.

Costurile cu exploatarea investitiilor imobiliare au avansat de la 2,2 milioane euro, la 2,3 milioane euro.
Indicatorii financiari sunt mai mari daca este luat in calcul si imobilul de birouri The Lakeview, preluat la inceputul anului de la compania americana AIG/Lincoln si omul de afaceri Dinu Patriciu. Astfel, NEPI a intocmit inca un set de indicatori financiari care includ si rezultatele din achizitia The Lakeview.

"Situatiile financiare pro forma neauditate au fost intocmite in conformitate cu metoda de consolidare proportionala pentru investitiile in joint ventures, consecvent cu situatiile financiare raportate in perioadele anterioare. Aceste situatii financiare Pro Forma neauditate au fost pregatite considerand ca achizitia The Lakeview a fost inregistrata in contabilitate la data de 1 ianuarie 2013, data efectiva a tranzactiei de achizitie agreata cu vanzatorii", se arata intr-un raport al NEPI.

In aceasta situatie, incasarile din chirii si alte venituri din exploatare cumuleaza 13,2 milioane euro si sunt cu 35% peste nivelul din primul trimestru al anului trecut, de 9,7 milioane euro. In acelasi timp, cheltuielile cu exploatarea investitiilor imobiliare ajung la 3,3 milioane euro, cu 34% peste primele trei luni din 2012, de 2,4 milioane euro.

Astfel, profitul net atribuibil actionarilor este de 11,7 milioane euro, fata de 926.000 de euro in primul trimestru al anului trecut.

La finele primului trimestru, NEPI avea datorii de 211,1 milioane lei, cu aproape 3% peste cele din perioada similara a anului trecut (205,1 milioane euro) si, totodata, cu 8,5% sub cele de la sfarsitul anului 2012 (230,8 milioane euro).

Conform situatiilor financiare pro forma, datoriile sunt de 252,7 milioane euro, cu 14,5% peste nivelul din primele trei luni ale anului trecut (220,7 milioane euro) si, in acelasi timp, cu 4,5% sub cele de la finalul anului (264,8 milioane euro).

Fondul a cumparat in 2012 proiectul de birouri City Business Center din Timisoara, un lot pentru dezvoltarea unui alt parc de afaceri in Cluj, terenuri pentru constructia unor centre comerciale in Brasov, Galati si Bucuresti (Vulcan), iar pe finalul anului a deschis alaturi de Carrefour Property centrul comercial Ploiesti Shopping City. Proiectele din Timisoara si Ploiesti, precum si atragerea in proiectul Promenada Braila a retailerilor C&A si H&M au contribuit la cresterea incasarilor companiei, care si la inceputul acestui an este la fel de implicata in investitii.

Pentru acest an NEPI vrea sa inceapa proiectul din Bucuresti, de pe platforma Vulcan, pentru care a obtinut PUZ in luna decembrie a anului trecut, si in urma cu mai mult de o luna a anuntat ca a inceput organizarea de santier pentru proiectul de birouri din Cluj. Totodata, compania intentioneaza sa dezvolte mici galerii comerciale in apropierea a cinci magazine Kaufland, doua dintre acestea urmand a fi pozitionate langa unitatile din Alexandria si Sfantu Gheorghe.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile NEPI la Bursa de la Bucuresti a fost realizata miercuri, la pretul de 31 lei, in crestere cu 3,33%. Calculata la aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a NEPI este de 4,937 miliarde lei (1,14 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri