Opus Land Development a vandut in acest an 49 de locuinte in complexul Cosmopolis din Stefanestii de Jos (Ilfov) unui investitor pentru peste 2 milioane de euro si vrea sa livreze pana la sfarsitul anului inca 250 de unitati locative si sa ajunga la 1.300 de locuinte finalizate.
"Initial ne planificasem ca in acest an sa construim doar 150 de unitati, dar vanzarile bune inregistrate in ultimele luni ne-au determinat sa construim mai multe, vor fi in total 250 de locuinte. Investitiile in Cosmopolis se vor ridica in acest an la 7 milioane de euro, urmand ca proiectul sa aiba la finalul anului aproximativ 1.300 de locuinte", a declarat intr-un comunicat Ahmet Buyukhanli, presedinte si actionar majoritar al Opus Land Development, dezvoltatorul proiectului.

in De la inceputul acestui an au fost vandute 125 de locuinte in Cosmopolis, dintre care 49 au fost achizitionate de un investitor, intr-o tranzactie cu o valoare de peste 2 milioane de euro, informeaza Mediafax.

"Atragerea unui investitor este un eveniment chiar rar in piata de astazi. Investitorul este din Turcia si a cumparat apartamentele cu scopul de a le inchiria pe o perioada de minimum trei-cinci ani", a adaugat Buyukhanli.

Preturile de vanzare a locuintelor din Cosmopolis pleaca de la 32.000 de euro pentru un studio dublu (compartimentat in doua camere) cu o suprafata construita de 52 de metri patrati, de la 55.000 de euro pentru un apartament cu doua camere avand o suprafata construita de 74 de metri patrati, in timp ce un apartament cu trei camere cu o suprafata construita de 116 de metri patrati are un pret de 74.500 de euro. Preturile nu includ TVA.

In cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vanzare si vile finalizate, cele cu o suprafata de 112 metri patrati construiti avand un pret de 90.000 de euro plus TVA, iar cele cu o suprafata construita de 125 de metri patrati de 110.000 de euro plus TVA.

Cumparatorii sunt de regula persoane tinere care ocupa pozitii middle in multinationale, o buna parte dintre acestia lucrand in cladirile de birouri din nordul Capitalei.

Totodata, dezvoltatorul ofera mai nou posibilitatea inchirierii unei locuinte in cadrul complexului. Astfel, un apartament cu doua camere poate fi inchiriat pentru 300-350 de euro pe luna, in timp ce chiria lunara a unui apartament cu trei camere este cuprinsa intre 400 si 450 de euro.

Cosmopolis este amplasat in apropiere de soseaua de centura a Cpitalei, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. Pana in prezent au fost finalizate in Cosmopolis peste 1.100 de apartamente si vile, comunitatea din cadrul proiectului numarand aproximativ 1.700 de locuitori.

Investitiile in proiect au ajuns la circa 230 de milioane de euro, in constructia de locuinte, infrastructura, spatii comerciale si spatii verzi.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii detinut de familia Buyukhanli din Turcia, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din Turcia. Agentul exclusiv al Cosmopolis este Coldwell Banker.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri