Primarul sectorului 3, omul de afaceri Robert Negoita, este executat silit la solicitarea Credit Europe Brank, ca urmare a unei datorii de peste 850.000 euro, rest debit, plus dobanzi.

Astfel, executorul judecatoresc Bogdan Mihai Cojocaru a publicat un anunt de vanzare a unor terenuri detinute de primarul Negoita in Voluntari, terenuri care apar si in declaratia de avere a acestuia.

Executorul a scos la vanzare un teren de aproape 27.000 mp, format din mai multe loturi, in valoare de aproape 4,5 mil. lei.

Pe terenul scos la vanzare exista un sechestru asigurator pus in favoarea Directiei Finantelor Publice Ilfov.

Licitatia va avea loc pe 27 iunie la ora 15.00.

Robert Negoita a trecut prin mai multe executari silite solicitate de ANAF, ca urmare a aplicarii retroactive a TVA-ului pe persoana fizica la tranzactii imobiliare. Inainte de schimbarea legislatiei TVA-ului pe persoana fizica, locuintele dezvoltate de fratii Negoita erau vandute pe persoana fizica de Robert Negoita.

Robert Negoita nu este insa singurul politician sau om de afaceri cunoscut executat silit.

Cristian Boureanu impreuna cu sotia sa, Valentina Pelinel, sunt executati silit pentru datorii de peste opt milioane de lei (1,79 milioane de euro) de catre bancile Marfin Bank, UniCredit Tiriac Bank si Banca Transilvania, fiind scoase la vanzare cinci imobile si terenurile aferente acestora, toate localizate in Bucuresti.

Unul dintre cele mai recente anunturi prezinta o licitatie de luna viitoare. Pe 18 iunie, executorul judecatoresc Dobra, Cosoreanu & Asociatii va organiza o licitatie pentru vanzarea unui teren de peste 2.600 mp din Bucuresti prorietatea lui Cristian Boureanu si al Valentinei Pelinel la 2,5 mil. lei. Terenul este executat la solicitarea Volksbank si se vinde la 75% din pretul de evaluare

De asemenea si Irinel Columbeanu este executat silit, si in calitate de persoana fizica, dar si de persoana juridica, prin firmele sale, S.C. Turbocim S.R.L. si S.C. Techno Konsult Romania, potrivit unor date anterioare publicate de executari.com.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Un dezvoltatori imobiliar a donat 100.000 euro pentru lupta contra coronavirus
Setari Cookie-uri