Mitiska a strans 75 mil. euro pentru pentru compania First Retail International prin care are in plan investitii in retail park-uri din Europa.


Banii vor fi utilizati pentru dezvoltari in Europa Occidentala si achizitii in Europa Centrala si de Est, fondul fiind focusat pe dezvoltari tip retail park, un sector “care s-a dovedit stabil si lichid chiar si in aceasta perioada volatila”, spun oficialii companiei.

La finalizarea investitiilor portofoliul este estimat sa aiba o valoare de 100 mil. euro, repartizata in 15 proiecte cu o suprafata de 90.000 mp.

Circa 40% din portofoliu este reprezentat de proiecte finalizate, compania achizitionand deja jumatate din 8 parcuri de retail din Romania.
Compania belgiena Mitiska, prin First Retail International, a achizitionat in noiembrie anul trecut 50% din portofoliul de 8 parcuri de retail al InterCora in Romania.

Cele 8 parcuri de retail, care au ca ancore magazine Lidl sau Kaufland, au o suprafata de 32.000 mp si un grad de ocupare de aproape 100% si sunt amplasate in Bucuresti (Mihai Bravu), Arad, Buzau, Medias, Ploiesti, Resita, Sibiu, Slobozia.

Pe langa achizitie, compania a mai incheiat un parteneriat cu Alpha Property Development, bratul de dezvoltare al InterCora, in vederea unei extinderi viitoare pe piata locala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Antreprenor:Privații au năvălit cu cereri. Intervenția statului trebuie limitată
Setari Cookie-uri