Cefin Logistics Park vine in intampinarea marii cereri de spatii de depozitare din Romania construind doua noi depozite ce se vor finaliza in 2006.

ôIn acest an, Cefin Real Estate va oferi peste 80.000 m▓ de depozite, adica mai mult de 50% din totalul halelor de depozitare de pe piata logistica din Romania. In total, 55.000 m▓ sunt inchiriati in prezent de catre chiriasi internationali recunoscutiö, a declarat George Margescu, Director General Cefin Real Estate Romania. ôIn anii care vin, s-a planificat livrarea anuala a peste 50.000 m▓ de spatii pentru depozitare, de calitate, pe piata romaneascaö.

In spatele Cefin Logistics Park se afla Europolis, lider in domeniul administrarii imobiliare, care ofera experienta si know-how la nivel regional, precum si dinamicul dezvoltator Cefin Real Estate.

ôImpreuna, cele doua companii au pus la punct cel mai important proiect de pe piata de logistica din Europa de Sud-Est. Marketingul si inchirierea spatiilor de depozitare se face exclusiv prin intermediul DTZ Echinox, companie care a reusit sa inchirieze toata suprafata inca inainte de incheierea constructiei cladirilorö, afirma Stefan Gheorghiu, Director General Europolis Real Estate Asset Management SRL.

ôAcest proiect imobiliar este remarcabil prin locatia sa unica, inaltele standarde de executie si prin platforma de cale ferata de mare performanta inaugurata de curand in cadrul parculuiö, afirma Cristian Ustinescu, senior consultant la DTZ Echinox. ôCererea de spatii la Cefin Logistics Park confirma ca acest proiect de calitate a sosit la timpul potrivit. Printre chiriasi se numara companii internationale recunoscute precum Lekkerland si FM Logistics, precum si companii locale precum Macromex, DOMO, Duma Gas si Eurobody, care au semnat in total contracte pentru 34,000 m▓.ö

Cefin Logistics Park face parte din portofoliul de logistica al companiei Europolis. In ultimii ani, Europolis a devenit unul dintre principalii furnizori de spatii de depozitare amplasate strategic in Europa Centrala, Rasariteana si de Sud-Est.

Compania a inceput sa investeasca in acest segment in 2001, prin achizitionarea a doua dintre magaziile Alliance Logistics Centre din B¨onie, Polonia, unde in prezent administreaza patru asemenea unitati. In 2003, Europolis a achizitionat M1 Business Park si Airport Business Park din Ungaria, care acopera 68.000 m▓ si respectiv 64.500 m▓.

In 2004, Europolis a cumparat treptat Cefin Logistics Park, cu un potential de 150.000 m▓ de hale. De curand, datorita marelui succes inregistrat de Cefin Logistics Park, Europolis a semnat un contract prin care cumpara in avans extinderea proiectului cu inca 75 de milioane de euro. Cu o investitie totala de 150 de milioane de euro si cu aproximativ 300.000 m▓ de hale, acesta va deveni cel mai mare parc logistic din Europa de Sud-Est.

Cefin si recent inceputul proiect Poland Central, estimat la 172 de milioane de euro, fac din Europolis unul dintre marii jucatori din segmentul de logistica al Europei Centrale, Rasaritene si de Sud-Est. Prin dezvoltarea si administrarea celor mai mari centre logistice din regiune, Europolis este bine pregatit sa ofere utilizatorilor internationali facilitati de cea mai buna calitate in locatii strategice.

Halele detinute de Europolis insumeaza in prezent 230.000 m▓, la care alti 800,000 m▓ se vor adauga in urmatorii ani, cu un volum total al investitiilor de 364 de milioane de euro. Astfel, halele de depozitare vor ajunge sa creasca de la 5% (in 2001) la 28% din totalul portofoliului Europolis.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Imobiliare ╚Öi construc╚Ťii »


Setari Cookie-uri