In ultimii trei ani, piata ipotecara romaneasca s-a mentinut la un nivel constant, cu un volum anual de ipoteci noi de aproape 600 milioane dolari.

Ofertele ipotecare insotite de dobanzi rezonabile nu sunt suficiente pentru a crea o explozie pe piata, deoarece Romania este profund afectata de problema accesibilitatii financiare a locuirii, se arata intr-un studiu al companiei internationale de consultanta TASC.

Studiul a fost prezentat cu prilejul deschiderii biroului din Bucuresti, in cadrul demersului sau de expansiune strategica internationala. Biroul local TASC din Romania, primul din afara Israelului, va oferi servicii de consultanta de management corporatiilor de top si institutiilor guvernamentale din Romania si din aceasta zona a Europei.

La nivelul actual al preturilor locuintelor si al dobanzilor ipotecare, procentul de populatie care isi poate permite rate ipotecare lunare se situeaza sub 10 la suta. Conform unui studiu realizat de compania de consultanta strategica TASC, bancile de marime medie care adopta o strategie ipotecara de nisa pot schimba insa semnificativ situatia.

"In prezent, bancile romanesti ofera cu precadere produse ipotecare de baza, adresate clientilor cu venituri ridicate. Pentru a-si crea un avantaj competitiv pe piata ipotecara, bancile au la dispozitie mai multe alternative strategice, printre care: credite ipotecare pentru achizitia de locuinte, combinate cu alte servicii relevante, pentru clientii din categoria mediu urban - venituri ridicate sau credite adaptate pentru renovarea locuintei, adresate majoritatii pietei", a declarat Salco Kleerekoper, CEO TASC.

Adoptarea unei strategii corecte acum, intr-un moment in care notorietatea furnizorilor de credite ipotecare este relativ scazuta, conform unui studiu TASC realizat in 2005, doar 45 la suta din populatia adulta a Romaniei cunoaste un asemenea furnizor, creeaza premizele unor beneficii majore peste cativa ani, cand se preconizeaza ca piata ipotecara se va dezvolta considerabil.

In ultima perioada, compania a preluat in Romania proiecte din fiecare din aceste industrii, accentul fiind pus pe acordarea de asistenta pentru corporatiile internationale care doresc sa-si creeze o strategie de intrare pe piata locala.

TASC este cea mai mare companie de consultanta din Israel, ca numar de angajati si ca volum al proiectelor derulate. TASC este, de asemenea, cea de-a opta companie europeana de consultanta in domeniul finantarii proiectelor (locul 13 in lume), dupa numarul de proiecte derulate. Echipa TASC numara 40 de profesionisti, cu o experienta acumulata in lucrul la proiecte diverse, pe patru continente. in ultimii trei ani, TASC a inregistrat o rata anuala de crestere de peste 30 la suta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri