Argo Real Estate Opportunities Fund Limited da in judecata fondul de investitii sud African NEPI si Volksbank AG pentru diseminare unor informatii confidentiale privind centrul comercial Sibiu Shopping City si declaratii publice care au daunat companiei.

Argo, proprietarul Sibiu Shopping Center mentioneaza ca unul dintre motivele actiunii din instanta este si competitia neloiala, potrivit WSJ.

Conflictul a pornit de la un anunt al NEPI care a anuntat intr-un comunicat remis BVB ca are in plan si achizitionarea unui imprumut neachitat al unui proprietar de centru comercial din Sibiu.

Cele patru centre comerciale detinute in Romania de fondul britanic Argo Real Estate Opportunities Fund (Argo) au fost evaluate la finele lunii martie la 330 milioane de euro, in scadere cu aproape 7 milioane de euro fata de perioada similara a anului trecut.

Cele mai mari devalorizari au fost consemnate de centrele Era Shopping Park din Iasi si din Oradea, a caror valoare s-a redus in ultimul an de la 80,098 milioane de euro la 75,9 milioane de euro, respectiv de la 80 milioane de euro la 77 milioane de euro.

Si centrul comercial din Sibiu a fost reevaluat in scadere, de la 112,5 milioane de euro la 110 milioane de euro.

"In ciuda unei cereri scazute din partea consumatorilor in primul trimestru, cererea retailerilor pentru centru ramane ridicata. Am inlocuit chiriasi mai slabi, imbunatindu-ne mixul de retaileir, astfel ca zece noi companii au deschis magazine in Sibiu Shopping Center din octombrie 2012", mentioneaza reprezentantii investitorului, adaugand ca exista negocieri in curs cu retailerul francez de articole sportive Decathlon pentru deschiderea unui magazin pana la finele anului.

Singurul proiect care a fost reevaluat in crestere este cel din Suceava, de la 62,5 milioane de euro la 64,6 milioane de euro, cu toate ca si in acest caz vanzarile au inregistrat scaderi in primul trimestru. Totodata, compania a ajuns la o intelegere cu Decathlon pentru un magazin de 1.500 de metri patrati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si