22 Iulie 2013

Cinci investitii de bun augur ale Primariei Bucuresti in cladiri istorice



Primaria Bucuresti are cateva proiecte importante de reabilitare ale unor cladiri istorice, incepand chiar cu propriul sediu de langa Cismigiu. Va prezentam cele mai notabile initiative ale municipalitatii pentru a readuce stralucirea cladirilor de patrimoniu.

Hanul Gabroveni

Lucrarile de restaurare si de extindere de la Hanul Gabroveni ar putea fi finalizate la sfarsitul acestui an, potrivit unor declaratii anterioare ale primarului Sorin Oprescu.

Proiectul a fost demarat in luna februarie a anului trecut. Valoarea proiectului este de 21 mil. lei, din care 14 mil. lei de la Primarie si restul din fonduri UE prin ministerul culturii.

Foto: Adevarul.ro.


Fostul sediu PMB

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va aloca 19,6 milioane de euro, fara TVA, pentru modernizarea si reabilitarea vechiului sau sediu din Bulevardul Regina Elisabeta, potrivit unui proiect de hotarare adoptat sambata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul are in vedere si transformarea mansardei imobilului in spatii destinate birourilor, cu o suprafata totala de 2.000 de metri patrati, amenajarea si dotarea corespunzatoare a unei arhive in subsolul imobilului, precum si amenajarea si dotarea la standarde europene a salii Consiliului General.

Imobilul situat in Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, in Sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat intre anii 1906 si 1911 dupa un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Cladirea formata din subsol, parter si patru etaje are o suprafata construita la sol de 3.814 metri patrati si o arie construita desfasurata de 21.992 de metri patrati.

Sursa foto: imagine carte postala.


Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu"

Valoarea proiectului depaseste 11 mil. lei, din care finantarea nerambursabila este de peste 7 mil. lei.

Foto: astro-urseanu.ro.


Casa Cesianu

Primaria Bucuresti a demarat in iunie procesul de achizitie publica pentru auditul proiectului de reabilitare si consolidare a cladirii Casa Cesianu.

Valoarea proiectului este de peste 8,5 mil. lei.
Sursa foto: Catalina Movileanu

Hotel Concordia

Primarul Sorin Oprescu a mai declarat ca anul acesta municipalitatea si-a propus exproprierea unor cladiri, cum ar fi Hotel Concordia.

La Hotel Concordia, din strada Smardan, in seara de 23 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a devenit domn al Moldovei si al Tarii Romanesti.

Foto: Adevarul.ro




Citeste si