Recent iesita din insolventa, Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, s-a mutat cu doar cateva saptamani in urma intr-un nou sediu dupa ce locatia anterioara, situata in apropierea Bulevardului Carol I din Bucuresti, “statea sa cada” pe angajati, dupa cum spune Remus Borza, fostul administrator judiciar al companiei, in prezent presedintele Consiliului de Supraveghere.
“Intrati si faceti fotografii peste tot, sa vada lumea pe ce a cheltuit Borza ‘averea’ companiei de stat. Am fost criticat ca am mutat birourile Hidroelectrica si ca am dat banii pe lucruri inutile”, isi incepe Remus Borza prezentarea noului sediu aflat in Tower Center International. Hidroelectrica este unul dintre primii chiriasi ai cladirii de birouri aflata in Piata Victoriei si care a stat mai bine de trei ani fara niciun chirias din cauza unor litigii.

Tower Center International a fost achizitionat de Lorient Limited, societate controlata de oamenii de afaceri Ioannis Papalekas si Dragos Bilteanu, cel mai puternic administrator de SIF-uri in momentul de fata.

Tower Center International este o cladire de birouri de clasa A, de 110 metri inaltime, are 22 de etaje, 4 niveluri subterane si o suprafata totala de 32.000 de metri patrati.

Hidroelectrica a inchiriat etajele 11, 12 si 13, urmand ca in viitor sa se extinda la inca un etaj. In total, compania ocupa 3.200 metri patrati in turnul de birouri din Piata Victoriei.



“Sa va arat una dintre principalele sali de conferinta, terasa si cateva dintre birourile cele mai importante, apoi trebuie sa plec pentru ca avem o licitatie”, spune Borza dupa care porneste in pas alert pe holurile companiei.

Birourile si salile sunt simple atat ca aspect cat si din punct de vedere al dotarilor, dar fara indoiala cu un iz mai modern decat obisnuitele cladiri vechi si “gri” in care majoritatea companiilor si institutiilor de stat isi desfasoara activitatea.

“Aici este biroul meu, de austeritate dupa cum vedeti, sa nu spuna cineva ca Borza profita de banii Hidroelectrica”, mentioneaza probabil cel mai cunoscut practician din Romania, care a incasat 2,2 milioane euro dupa ce a reusit sa renegocieze contractele neprofitabile ale companiei cu “baietii destepti” si a scos producatorul de electricitate din insolventa.



Borza ne conduce apoi in sala in care avea loc o licitatie de vanzare a 14 microhidrocentrale pentru care compania a primit ulterior 10,6 milioane euro. Cateva fotografii si apoi plecam pe cont propriu sa vizitam celelalte etaje ale Hidroelectrica.

“Eu trebuie sa raman aici insa puteti sa faceti poze in continuare. Daca intreaba cineva, parola este ‘Borza’”, spune glumind presedintele Consiliului de Supraveghere.



Etajele 12 si 13 ocupate de Hidroelectrica nu sunt cu mult mai diferite decat cel tocmai prezentat de Borza, existand aceleasi birouri simple dar aranjate. In noul sediu isi desfasoara activitate aproximativ 120 de angajati din cei 4.500 ai companiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri