Un spatiu simplu, luminos si amenajat cu grija, in care cel mai bine este sa nu fie nimeni la birou. Sucursala din Bucuresti a gigantului IT Imtech era pustie in momentul vizitei noastre, lucru care este de bun augur pentru firma care in contextul unei piete extrem de dificile a reusit sa faca din 2012 cel mai bun an din istorie.

Imtech a intrat in Romania prin achizitia Sapphir IT & Management Consulting, o companie austriaca partener SAP, care din 2006 detinea un birou si la Bucuresti. Astfel, Sapphir IT & Management Consulting GmbH a devenit de la inceputul lui 2011 Imtech ICT Austria, iar sucursala de la Bucuresti s-a rebranduit in luna mai 2011 in Imtech ICT Romania.

Grupul Imtech este un furnizor servicii de inginerie electrica, IT & C si inginerie mecanica, iar filiala din Romania ofera servicii de consultanta pentru SAP, unul dintre cei mai mari producatori de software de business la nivel mondial. Compania Imtech Romania este condusa de Petre Pupaza fostul CEO al Sapphir Romania.

"Cel mai bine este atunci cand biroul este gol, asta inseamna ca oamenii sunt la clienti, ca avem business", spune Petre Pupaza.
De altfel compania a mers foarte bine, iar in 2012 in portofoliul firmei au intrat proiecte mari, iar afacerile au urcat la circa 1 milion de euro.

Firma a reusit sa creasca mult pe o piata de consultanta pe care "a curs mult sange" in criza. "Eram 18 poate chiar 20 de parteneri SAP in vremurile bune, acum mai sunt activi 8 din ei", a mai declarat Pupaza.

Umbrela Imtech a insemnat mult pentru business, astfel incat in ultimii 3 ani afacerile s-au triplat, spune Pupaza.

Societatea si-a mutat sediul la jumatatea lunii ianuarie a acestui an in cladirea Arion Green, un proiect de birouri mic, dar central din apropiere de InterContinental. Firma a inchiriat un spatiu de aproape 140 mp plus terasa, iar unul dintre motivele care au stat la baza deciziei de a se muta a fost alinierea la stardardele grupului.

"Am ales acest sediu, consiliati de partenerii nostri de la Esop, pentru ca ne-am dorit un birou care sa reflecte o anumita tendinta catre viitor si evolutie, dar ne-a placut si faptul ca este o cladire verde, cu multa lumina naturala, avem si o mica gradina. Un plus a fost si amplasarea centrala", spune Pupaza.

Amplasarea este un punct forte mai ales ca angajatii companiei sunt pe teren, la clienti. La birou vin seara sau "sa stam de vorba", spune Pupaza.

Fotografii de Mircea Dragos.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
In vizita la noile birouri Medicover si Synevo din The Bridge 2