Valoarea complexului de birouri City Gate din Piata Presei, Bucuresti, a scazut cu 9,7 milioane euro in primul semestru, la 159 milioane euro, iar centrele comerciale Galleria din Arad, Piatra Neamt si Buzau sunt evaluate la 35 milioane euro, cu 4 milioane euro mai mult fata de finele lui 2012.
Rata medie de ocupare a City Gate si Galleria Arad era de 92% la jumatatea acestui an, cu o chirie de 14 euro pe metru patrat pe luna, potrivit unui raport publicat marti de dezvoltatorul israelian GTC, proprietarul cladirilor. Astfel, cele doua proprietati sunt evaluate la 194 milioane euro.

Valoarea City Gate a scazut cu 2 milioane euro in trimestrul al doilea, dupa ce coborase cu 7,7 milioane euro in primele trei luni ale anului, reiese din raportarile companiei.

Mall-urile Galleria din Arad, Piatra Neamt si Buzau, ultimele doua de vanzare, sunr evaluate in urcare cu 4 milioane euro in perioada aprilie-iunie, dupa stagnare in primul trimestru.

GTC a avut venituri de 16,3 milioane euro in primul semestru in Romania si Bulgaria, fata de 29,7 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Costurile totale inregistrate de companie in cele doua tari s-au injumatatit, de la 20,1 milioane euro la 9,9 milioane euro, astfel rezultand un profit brut de 6,3 milioane euro, fata de 9,6 milioane euro in prima jumatate a lui 2012.

GTC a anuntat in luna mai ca nu mai poate construi mall-ul Galleria Bucuresti, dupa ce autoritatile au clasificat terenul ca zona verde pentru alte scopuri, astfel ca spatiul nu mai poate fi utilizat pentru dezvoltarea centrului comercial. Compania a inregistrat o pierdere de 15,1 milioane euro in urma acestei decizii, reprezentand doua treimi din valoarea terenului.

Terenul se afla in zona Petricani, intr-o arie aflata pe traseul proiectului de racordare la autostrada Bucuresti-Ploiesti. GTC estimeaza ca ar putea recupera 7 milioane euro in urma exproprierii.

GTC mai detine in Bucuresti doua complexuri rezidentiale, Rose Garden si Felicity.

GTC s-a asociat cu omul de afaceri George Copos pentru a dezvolta complexul de birouri, langa Piata Presei in Bucuresti, insa inceperea constructiei a fost intaziata din cauza lipsei finantarii.

Compania este activa in Polonia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Rusia si Ucraina, unde detine active de 1,7 miliarde de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri