Bulgaria este o piata imobiliara atractiva. Preturile sint rezonabile chiar si in statiunile turistice frecventate de multi turisti straini
Bulgaria a fost votata a patra destinatie turistica intr-un top realizat de publicatia americana The Washington Post. Cum tot mai multi straini decid sa-si petreaca vacanta pe pamint bulgar, turismul a devenit rapid cel mai important sector economic. Acesta s-a dezvoltat mai ales in ultimii ani si alaturi de el si piata imobiliara. Daca in trecut ofertele imobiliare care atrageau atentia strainilor se concentrau in zona Marii Negre, in prezent piata apare deosebit de diversificata si flexibila. Cumparatorii straini pot opta pentru zone montane, sate istorice sau apartamente si vile luxuoase in capitala sau in zonele de litoral. Piata imobiliara din Bulgaria este partial neexploatata si ofera oportunitati bune pentru investitii.

Preturile proprietatilor cresc cu aproximativ 20-30% in fiecare an si trendul crescator se va mentine pina la integrarea in Uniunea Europeana. Astfel, fara prea mari eforturi se poate obtine un profit considerabil din vinzarea imobilului chiar si la scurt timp dupa achizitionare. Piata imobiliara din Bulgaria a explodat din cauza cererii mari din strainatate. Sint foarte multe cereri din Anglia, spune Aleksey Hynkov, directorul Balkan Consulting Group, firma bulgara cu reprezentanta in Romania.

Casa la mare

Varna este cel mai mare oras bulgar de pe coasta Marii Negre. In Varna se afla cel mai mare port si unul dintre principalele aeroporturi din tara. Un apartament cu doua camere si o suprafata de 76 mp se poate cumpara cu 43.000 de euro, in timp ce o casa cu doua niveluri pe o suprafata de 75 mp costa 60.000 de euro. Sunny Beach este una dintre cele mai mari statiuni turistice de pe malul Marii Negre. Peste 500 de milioane de euro au fost investiti in dezvoltarea potentialului turistic al acestei regiuni in ultimii patru ani. In Sunny Beach se gaseste cea mai intinsa plaja, aproximativ 8 km. Un apartament intr-un complex rezidential cu piscina, parcare, magazine din Sunny Beach, cu o suprafata de 50 mp si la doar 150 m de plaja costa 45.000 de euro. O casa cu trei camere construita pe o suprafata de 90 mp si o gradina de 500 mp linga Sunny Beach poate fi cumparata cu 53.000 de euro.

Atractia muntelui

Pamporovo este o statiune montana situata la aproximativ 1.650 m altitudine si la 260 km de Sofia. Cu cei peste 17,5 km de piste cu grad de dificultate diferit, Pamporovo este un resort excelent pentru amatorii de schi. Cel mai apropiat aeroport este cel de la Plovdiv, la cam o ora si jumatate de mers cu masina. In Pamporovo se poate cumpara o casa cu doua etaje cu o suprafata construita de 170 mp cu 41.600 de euro sau un apartament intr-un complex rezidential cu suprafete incepind si de la 35,49 mp la pretul de 28.392 de euro. O alta statiune care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani este Bansko. Aici, un apartament cu doua camere si o suprafata de 58 de metri patrati costa in jur de 55.000 de euro.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5352&art=42&cHash=985e7451a0

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri