Atrium European Real Estate a avut in prima jumatate a anului venituri nete de 3,4 milioane euro din inchirierea centrului comercial Militari Shopping Center, in urcare usoara fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Astfel, venitul net din chirii obtinut de Atrium in Romania a urcat cu 5,3% in perioada analizata, de la 3,2 milioane euro la 3,4 milioane euro, se arata intr-un raport al companiei, citat de Mediafax.

Venitul brut a avansat cu 5,8%, de la 3,6 milioane euro la 3,8 milioane euro.

Valoarea de piata a Militari Shopping Center a scazut cu 253.000 euro in prima jumatate a anului, la 70,59 milioane euro, reprezentand 3,2% din portofoliul grupului, potrivi raportului Atrium. Gradul de ocupare a centrului comercial este de 100%.

Compania are in portofoliu 156 de proprietati, evaluate la 2,2 miliarde euro, in urcare usoara in primele sase luni.

Atrium mai detine in Romania si doua terenuri pentru parcuri de retail, in judetele Arad si Constanta.

Atrium European Real Estate a achizitionat in 2004 prima faza a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizata in martie 2009, compania a anuntat ca a alocat 67 milioane euro. Parcul are o suprafata de 52.957 metri patrati si 55 de chiriasi, ale caror venituri au fost anul trecut de 21,4 milioane de euro, de la 21,5 milioane euro in 2011.

Actionarul majoritar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, care a preluat in 2008 compania, la acea data Meinl Land, si a redenumit-o. Grupul opereaza in mai multe state din regiune, respectiv in Romania, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Georgia si Ucraina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
CBRE: 300 MIL.euro, primele 3 tranzactii din piata de investitii in S1