In ultimul an, cinci dintre companiile care au sediul in parcul de birouri West Gate, amplasat in zona de vest a Capitalei, au decis sa isi prelungeasca durata contractelor de inchiriere cu cinci pana la zece ani si chiar sa se extinda.
Companiile Siemens, Panasonic, Accenture, WNS si PPD (Pharmaceutical Product Development) Romania si-au prelungit contractele de inchiriere pentru spatiile de birouri ocupate in complexul West Gate cu o perioada cuprinsa intre cinci si zece ani.

Cele cinci companii ocupa in prezent o suprafata totala de aproximativ 15.000 de metri patrati, ce reprezinta 20% din suprafata inchiriabila a West Gate. Pe langa prelungirea perioadei de inchiriere, furnizorul de servicii de externalizare WNS a decis sa isi extinda spatiul ocupat in West Gate cu inca 2.500 de metri patrati.

„Unul dintre avantajele pe care le ofera un parc de birouri este flexibilitatea acordata companiilor, care se pot extinde treptat, pe masura ce activitatea le solicita acest lucru. In ultimul an, patru companii din cadrul West Gate si-au extins spatiile ocupate cu peste 8.000 de metri patrati in total, o suprafata in care isi pot desfasura activitatea aproximativ 1.000 de angajati”, a declarat Stefan Tudos, leasing manager in cadrul Genesis Development, dezvoltatorul parcului West Gate.

Alaturi de WNS, companiile Dacia Renault, Ericsson si Carestream Health si-au extins in ultimul an birourile din West Gate cu suprafete cuprinse intre 700 si 2.500 de metri patrati.

„Aceste trazactii reflecta multumirea chiriasilor atat fata de proiect, cat si fata de serviciile de administrare oferite. Raportul calitate-pret este unul foarte bun, avand in vedere ca nivelul chiriilor din West Gate este cuprins intre 12 si 14 euro/metru patrat/luna”, a adaugat Stefan Tudos.

Parcul de afaceri West Gate este dezvoltat de compania Genesis Development, controlata de omul de afaceri Liviu Tudor si cuprinde cinci cladiri de birouri, care totalizeaza o suprafata inchiriabila de aproximativ 75.000 de metri patrati.

Primele patru cladiri au obtinut certificarea BREEAM Very Good, astfel incat West Gate a devenit primul parc verde de birouri din Romania. Cea de-a cincea cladire, livrata in primul trimestru din 2013, va fi certificata dupa un an de functionare, conform standardelor BREEAM.

In prezent, West Gate are un grad de ocupare de 92%, printre companiile chiriase numarandu-se: Siemens, Ericsson, WNS, PPD Romania, Panasonic, Dacia Renault, Citibank, Alpha Bank, Société Générale si Carestream Health.

Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliara cu o experienta de peste 15 ani pe piata locala. Genesis Development este dezvoltatorul primului campus privat din Romania, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere si apartamente destinate inchirierii. Compania a dezvoltat, de asemenea, parcurile de afaceri West Gate si Novo Park, care totalizeaza circa 150.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A. West Gate si Novo Park au obtinut certificarea BREEAM Very Good, devenind primele parcuri verzi de birouri din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri