Cererea de spatii de birouri vine in special de la companiile deja existente in piata, insa consultantii poarta negocieri si pentru companii care abia acum intra pe piata romaneasca. Compania Jones Lang LaSalle desfasoara in prezent negocieri pentru 7.000 mp de birouri pentru companii nou intrate pe piata locala, a spus Marius Scuta, directorul departamentului de birouri al JLL.

Compania Jones Lang LaSalle a intermediat in primele 8 luni ale anului tranzactii de birouri care au totalizat 22.000 mp, iar in prezent este implicata in negocieri avansate pentru peste 30.000 mp, multe din aceste not tranzactii fiind preconizate a se incheia in acest an.
"Activitatea de inchiriere de spatii de birouri a companiei noastre s-a concentrat pe doua directii: cereri noi ori consolidari ale spatiilor actuale, precum si contractele de re-inchiriere. Cererea provine in principal de la companiile deja existente pe piata, dar in prezent desfasuram negocieri pentru 7.000 mp cu companii noi care au decis sa deschida birouri in Romania, in defavoarea Poloniei sau a altor tari din regiune", spune Scuta.

Conform datelor Jones Lang LaSalle, in prima jumatate a anului, preluarea totala de spatii de birouri a ajuns la aproximativ 123.000 mp, dominata de cererea noua de spatii de birouri si de contractele de re-inchiriere. Companiile din domeniile IT & C, FMCG si auto au concentrat cea mai mare parte din totalul activitatii de leasing. S-a remarcat, de asemenea, o crestere semnificativa a stimulentelor financiare, atat in ceea ce priveste numarul lunilor de chirie gratuita, cat si a contributiilor financiare pentru amenajarea spatiilor inchiriate, aplicabile contractelor de inchiriere pentru suprafete ce depasesc 2.000-3.000 mp in cladiri deja finalizate. Pana nu demult aceste stimulente se acordau cu precadere contractelor importante de pre-inchiriere.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tranzactiile cu spatii de birouri au sporit cu 17,6% in primele 6 luni