Fondul sud-african NEPI, unul dintre cei mai activi investitori de pe piata imobiliara romaneasca, va atras 45 milioane euro printr-o majorare de capital, cu 29% pentru suma vizata, banii fiind destinati dezvoltarii Mega Mall si preluarii integrale a centrului comercial de pe platforma Vulcan.

UPDATE

Banii au fost atrasi printr-o majorare de capital, actiunile fiind vandute printr-o tranzactie rapida (accelerated book build), inceputa luni dimineata si care a avut o valoare programata de aproximativ 35 milioane euro, relateaza Mediafax.

"NEPI a incheiat oferta ABB anuntata astazi, 9 septembrie 2013. Datorita cererii puternice, majorarea de capital s-a facut pentru 594.900.000 ranzi sud-africani (aproximativ 45 milioane euro). La acest nivel, oferta a fost suprasubscrisa. Noile actiuni NEPI ce vor fi emise ca urmare a ofertei ABB, au fost la pretul de 70 ZAR (ranzi sud-africani - n.r.) pe actiune, cu un discount de 3,7% fata de pretul mediu ponderat din ultimele cinci zile sau 4% luand in calcul pretul de inchidere anterior, din data de 6 septembrie 2013. Un total de 8.498.571 actiuni noi vor fi emise si admise la tranzactionare in data de 13 septembrie 2013", se arata intr-un comunicat transmis, luni dupa inchiderea sedintei bursiere de la Bucuresti de New Europe Property Investments (NEPI).

STIREA INITIALA

Luni dimineata NEPI a lansat o majorare de capital prin care viza atragerea sumei de aproximativ 35 milioane euro.

"Majorarea de capital depinde de pretul acceptabil pentru NEPI si va fi realizata ca fiind parte a unui plasament catre vanzatori (...) Scopul majorarii de capital este in primul rand de a acoperi cele mai noi achizitii anuntate, printre care: 70% din dezvoltarea Mega Mall; terenul pentru dezvoltarea Vulcan Value Center; si actiunile partenerului din joint-venture-ul realizat pentru Vulcan Value Center", se arata in comunicat.

NEPI a anuntat la finele lunii august ca a finalizat achizitia a 70% din proiectul Mega Mall, situat in apropierea Arenei Nationale, pe care vrea sa il finalizeze in 2015.

De asemenea, NEPI s-a asociat anul trecut cu omul de afaceri canadian Michael Topolinsky, actionarul companiei Benevo, pentru dezvoltarea unui centru comercial pe fosta platforma Vulcan din zona Trafic Greu. Topolinsky a preluat in 2012 platforma de 7,7 hectare Vulcan din zona Trafic Greu.

Pe acest teren urmeaza sa fie dezvoltat un centrul comercial de tip mall, ancorat de un hipermarket si de multe alte branduri recunoscute la nivel international.

In apropiere de Arena Nationala, NEPI va dezvolta impreuna cu dezvoltatorul austriac Real 4 You un mall cu o suprafata utila de 70.000 metri patrati, care ar urma sa fie deschis pana la jumatatea anului 2015, iar lucrarile de constructie vor incepe in acest an. Investitia alocata dezvolarii este estimata la 150 milioane de euro.

Centrul comercial este situat pe platforma fostei fabrici Electroaparataj, in apropriere de Soseaua Iancului si Soseaua Pantelimon.
NEPI detine active de peste 600 de milioane de euro in Romania, printre cele mai importante fiind cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila, dar si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri