1.000 de apartamente si o promenada comerciala de 4.000 de mp vor fi dezvoltate in urmatorii doi ani in sudul Capitalei.

Compania Vista Project C&B SRL, firma controlata de Vista Development, societate detinuta de omul de afaceri Florea Diaconu, proprietarul unuia dintre cei mai mari constructori din Romania, firma Delta ACM, si de Alessio Karkhi, a demarat constructia unui proiect rezidential de mari dimensiuni in Bucuresti.

Complexul imobiliar, denumit Vista Rezidential Concept, va fi amplasat in sudul Bucurestiului, in spatele mallului Grand Arena si va include la finalizare un total de 1.000 de apartamente si circa 100 de spatii comerciale.

De ce construieste omul de afaceri in sud? "Am ales sudul Bucurestiului pentru proiectul Vista Rezidential Berceni pentru ca eu locuiesc aici si cred in aceasta zona, in potentialul ei de dezvoltare si in avantajele sale. Nu este prima investitie imobiliara pe care o facem, insa este cea mai importanta, si am ales acest moment pentru ca am simtit ca piata este pregatita pentru un proiect de asemenea anvergura, care presupune atat o investitie financiara importanta, cat si o coordonare a intregii echipe implicate", a spus pentru wall-street.ro Florea Diaconu, adaugand ca este convins ca impreuna cu partenerii de la Sudrezidential.ro (compania care se ocupa de promovarea si vanzarea proiectului-n.r.) se va ridica la asteptarile clientilor.

Proiectul va fi compus din 24 de blocuri si va avea 4 faze de constructie. Primele 6 blocuri, care vor totaliza 200 de apartamente vor fi finalizate in mai 2014, iar intreg ansamblul urmeaza sa fie livrat in decembrie 2015. Prima faza de constructie va presupune o investitie de 10 mil. euro in timp ce intreg proiectul va costa 40 mil. euro, spun oficialii dezvoltatorului.Constructorul proiectului va fi chiar societatea Delta ACM, una dintre cele mai mari societati de profil.

Investitia provine din fonduri proprii.

Pe langa apartamente proiectul va include si o promenada comerciala de 4.000 mp care va include magazine, sali de sport, saloane de infrumusetare, unitati medicale si de invatamant, gradinita, after-school, cafenea, supermarket-uri sau showroom-uri. In total in proiect vor fi circa 100 de spatii comerciale.

Preturile sunt cuprinse intre 725 si 825 euro/mp. Astfel, spre exemplu o garsoniera de peste 31 mp utili are ca pret de plecare 22.500 euro (TVA inclus), un apartament de doua camere de peste 44,5 mp utili incepe de la 32.500 euro (TVA inclus), in timp ce preturile apartamentelor de 3 camere sunt de 60.000 euro (TVA inclus) pentru o suprafata de 73 mp utili, potrivit datelor companiei Sud Rezidential, agentia care are in portofoliu acest proiect.

“Vista Rezidential Concept este cu siguranta, unul dintre cele mai indraznete proiecte din portofoliul nostru”, spune Catalin Grigore, directorul general al Sud Rezidential, care a adaugat ca “elementul cheie prin care Vista Rezidential Concept se distinge de proiectele imobiliare clasice este noutatea promenadei uimitoare, strajuita pe laterale de spatii comerciale”.

Sudul Capitalei este una dintre cele mai dinamice zone in ceea ce priveste dezvoltarea de locuinte noi, peste 2.000 de unitati locative fiind in constructie sau in proiect aici.

Delta ACM 93 este una dintre cele mai puternice firme de constructii din Romania. Compania a inregistrat in 2012 afaceri de 500 mil.lei in crestere cu 22% fata de 2011.

Printre principalele proiecte in care constructorul este implicat se numara si Magistrala 4 de metrou - Eroilor - Drumul Taberei, lucrare pe care o realizeaza in asociere cu grupurile Astaldi (Italia) si FCC Construccion (Spania).

Printre cei mai cunoscuti dezvoltatori rezidentiali din Bucuresti se numara Adama, Impact sau fratii Negoita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri