Biserica uriasa La Sagrada Familia, din capitala provinciei Catalonia, Barcelona, a reprezentat inca din 1882, anul in care lucrarile de constructie au luat startul pe baza proiectului realizat de arhitectul Antonio Gaudi, si pana in prezent, unul dintre cele mai importante puncte de atractie din Spania.

Lucrarile de constructie a bisericii, proiectata de legendarul arhitectul spaniol Antoni Gaudi, au inceput in urma cu 131 ani, in 1882, insa continua si astazi, sursele de finantare fiind donatiile private si incasarile din biletele de intrare.

La momentul decesului celebrului arhitect, doar un sfert din biserica uriasa era construit. Este de asteptat ca aceasta sa fie insa finalizata in 2026, anul de comemorare a 100 de ani de ani de la moartea lui Gaudi, scrie Business Insider.

Constructia a durat asa de mult din mai multe cauze: complexitatea intensa a proiectului, lipsa de fonduri si perioada in care s-a desfasurat Razboiul Civil Spaniol. Fisierul video de mai jos ofera o imagine digitala a ceea ce biserica va arata in final, dupa terminarea constructiei.

Sursa foto: Serge Melki

Citeste si:
Taxe autostrada si vignete Europa: cat te costa
Taxe autostrada si vignete...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Campanie de donare de sange in randul preotilor