Grupul americano-israelian ENG International va investi circa 200 de milioane, in urmatorii cinci ani, pentru dezvoltarea a 12 proiecte imobiliare in Iasi si Cluj, a declarat vineri reprezentantul operatiunilor grupului in Romania, Moshe Rachmut, agentiei Mediafax. "Vom incepe in acest an noua proiecte, pentru care asteptam eliberarea autorizatiilor de constructie si estimam sa finalizam toate programele de investitii pana in 2011", a precizat Rachmut.

Una din firmele grupului va incepe in luna iulie, in zona de vest a municipiului Iasi, constructia unui ansamblu rezidential compus din 14 blocuri cu 380 de apartamente, valoarea investitiei fiind estimata la 25 de milioane de euro. O alta investitie, care va incepe in circa sase luni, tot la Iasi, este complexul Golden Gate, care va contine doua blocuri de locuinte, birouri si spatii comerciale, cu o suprafata construita totala de aproximativ 50.000 de metri patrati.

Afacerile cu zahar cresc imobiliarul

Proiectul complexului Sugar City din Iasi prevede construirea unui ansamblu de 100 de vile tip duplex, 20 de blocuri de locuinte cu 12 etaje fiecare, un centru educational si un hypermarket de 20.000 de metri patrati. De asemenea, grupul intentioneaza sa construiasca la Cluj un imobil de birouri de clasa A, cu o suprafata de 9.000 de metri patrati, la parterul caruia va fi amenajata o sala de conferinte cu 1.000 de locuri.

ENG International are afaceri in domeniul imobiliar, productia si distributia zaharului si incinerarea deseurilor in Statele Unite si Israel. Grupul a intrat pe piata romaneasca in 2003 si detine in prezent 24 de firme. Politica grupului prevede crearea unei firme noi pentru fiecare proiect de investitie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri