Vicontele Etienne Davignon, presedintele Grupului Bilderberg (foto dreapta), a vizitat in cursul zilei de astazi parcul de birouri din Romania, West Gate, care gazduieste sediile unor companii multinationale precum Dacia Renault, Siemens sau Societe Generale.

Presedintele Grupului Bilderberg a vizitat West Gate impreuna cu Liviu Tudor, proprietarul parcului de birouri si secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma.

Considerat a fi unul dintre principalii sustinatori ai proiectului Uniunii Europene, vicontele Etienne Davignon se afla in Romania la invitatia lui Liviu Tudor, pentru a prezida conferinta organizata de Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de activitate.

West Gate este compus din cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 75.000 de metri patrati. Printre companiile care au sediul in West Gate se numara: Dacia Renault, Siemens, Ericsson, WNS, Societe Generale, PPD (Pharmaceutical Product Development) Romania, Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health, Medicover si Accenture.

Parcul de birouri face parte dintr-un complex mixt, West Gate Park, care include si West Gate Studios, primul si cel mai mare campus privat din Romania. West Gate Studios este format din trei blocuri si totalizeaza 925 de garsoniere si apartamente destinate inchirierii, in care locuiesc aproape 2.000 de studenti.

Citeste si:
West Gate prelungeste acordul cu Ericsson pentru 15.500 mp de birouri
West Gate prelungeste...

Primele patru cladiri de birouri ale West Gate au obtinut certificarea BREEAM la inceputul acestui an, urmand ca cea de-a cincea cladire, livrata in primul trimestru din 2013, sa fie certificata dupa un an de functionare, conform standardelor BREEAM. Investitia in fiecare dintre cladiri a oscilat intre 15 si 20 de milioane de euro, la care s-au adaugat investitiile ulterioare pentru a obtine certificarea BREEAM, cuprinse intre 1,5 si 3 milioane de euro per cladire.

Investitiile in calitatea spatiilor de birouri, precum si serviciile de facility management oferite, au condus in ultimul an la prelungirea a cinci contracte de inchiriere, companiile Siemens, Panasonic, Accenture, WNS si PPD Romania alegand sa ramana in West Gate inca cinci, sapte sau zece ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
5 previziuni economice pentru 2020