Lichidatorul judiciar a scos la vanzare, prin negociere directa, complexul Arena Residential din Iasi, apartinand firmei Tatarasi Arena, un vehicul al Red Management Capital, la un pret de pornire de 6,4 milioane euro.

Complexul, nefinalizat, ar fi urmat sa cuprinda 7 blocuri de locuinte, cu zece etaje, fiind amplasat langa Iulius Mall din Iasi. Acesta este construit pe un teren de aproape 14.000 metri patrati. Ofertele de participare la procedura de negociere directa sunt asteptate de Casa de Insolventa Transilvania pana la 7 noiembrie, relateaza Mediafax.

Pana la data intrarii in insolventa erau construite "la rosu" trei din cele sapte blocuri. Terenul a fost achizitionat in anul 2006, iar in 2007 a fost desemnat deja antreprenorul general. Firma nu a reusit sa vanda nicio locuinta, insa a incheiat 6 antecontracte.

Firma Tatarasi Arena a intrat in insolventa la finele anului trecut, pentru datorii de 80 milioane lei (18 milioane euro), avand la intrarea in incapacitate de plata disponibilitati banesti de 6 lei.

Volksbank, cu 20 de milioane de lei, respectiv circa 25% din creante, este printre cei mai importanti creditori, potrivit tabelului preliminar al creantelor. North East Property Holdings, din Olanda, prin care Red Management Capital controleaza Tatarasi Arena, s-a inscris in tabel cu creante de 42,5 milioane de lei (70,37%), iar firma Instalatii Grup, constructorul general al complexului, cu 15,2 milioane de lei.

Citeste si:
Creditorii mallului falimentar Armonia Braila scad pretul, la mai...
Creditorii mallului...

Banca a acordat firmei un imprumut pentru investitii in valoare de 14 milioane de euro, din care a fost trasa doar suma de 3,89 milioane euro, echivalentul a 17,37 milioane lei. Din cauza ca nu a fost indeplinit numarul de antecontracte prevazut in contract firma nu a mai putut beneficia de restul creditului.

Red Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear, nu este la primul esec pe piata locala. Compania este proprietarul centrului comercial Armonia Mall din Braila, inchis dupa doar noua luni de functionare, pentru rezultate slabe. Firma prin intermediul careia este dezvoltat centrul comercial a intrat in 2011 in insolventa, iar mall-ul a fost scos la vanzare, fara succes insa.

Red este un grup controlat de fondurile de investitii GED din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intentia sa dezvolte si numeroase alte proiecte, in orase precum Baia Mare, Satu Mare, Constanta, Iasi sau Giurgiu. Toate aceste proiecte au fost blocate, iar unele au ajuns de asemenea in insolventa sau faliment.

Grupul a dezvoltat si proiectul Armonia Arad, cumparat de compania austriaca Immofinanz, care a decis in acest an sa il inchida si sa-l transforme in centru logistic

Citeste si:
Metamorfoze imobiliare: birouri transformate in spitale si malluri...
Metamorfoze imobiliare:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si