ANL vine la targul imobiliar TIMOn cu doua produse, locuintele pentru tineri si “Locuinte prin credit ipotecar”, un program prin care dezvolta si un produs de nisa, mai putin social, case de vacanta.

ANL are in prezent in derulare 4 proiecte rezidentiale destinate programului “locuinte prin credit ipotecar”, care permite practic ca si cei care nu sunt chiriasi ANL sa achizitioneze apartamentele dezvoltate de institutie. Proiectele care totalizeaza 1.200 de unitati sunt amplasate in Timisoara, Alba Iulia, Brasov si Venus-Olimp.

Intrebat de wall-street.ro cum au ales sa construiasca in statiunea Venus si in general cum aleg orasele in care construiesc, Dumitru Nancu, directorul general al ANL (foto), a precizat ca este vorba de un produs de nisa, destinat celor care vor o casa de vacanta, iar proiectele ANL incep doar daca exista cerere pentru 70% din numarul de unitati locative.

Nu este putin paradoxal ca ANL va construi aceste proiecte din destinatii turistice care nu sunt tocmai sociale? Nancu a raspuns ca este un produs complementar, de nisa, care va fi achizitionat prin credit ipotecar.

In celelalt program, destinat tinerilor, sunt in prezent in constructie 41 de proiecte cu locuinte pentru tineri, destinate inchirieri, care in total circa 2.500 de unitati locative.

Citeste si:
#bankingurban Cum iti poti achizitiona o locuinta fara batai de cap
#bankingurban Cum iti poti...

Preturile in programul cu credit ipotecar sunt de 380-425 euro pe mp. In cadrul locuintelor pentru tineri preturile sunt de 326 euro pe mp.

Intrebat care este pretul de constructie al acestor unitati, Nancu a raspuns ca ANL are un comision de 3%, bani folositi pentru dezvoltarea altor ansambluri.

ANL a vandut 320 de locuinte prin Prima Casa de la 1 septembrie, momentul din care chiriasilor institutiei li s-a facilitat accesul la program, a spus Dumitru Nancu, directorul general al ANL.

Persoanele care locuiesc cu chirie la ANL beneficiaza de un plafon de 500 mil. lei de garantii Prima Casa.

Citeste si:
Piata rezidentiala in 2019: Prima Casa si-a pierdut din importanta
Piata rezidentiala in 2019:...

Legat de programul Noua Casa, Nancu a spus ca nu este el in masura sa faca declaratii despre acest subiect, dar ca masura exista in programul de guvernare si poate din 2014 va exista aceasta schimbare.

Nancu a completat ca pana in prezent efectul multiplicator in economie al programului Prima Casa a fost zero, avand in vedere ca doar cateva procente din achizitii au vizat constructiile noi.

ANL a construit 30.800 de locuinte pe plan local, in total.

Citeste si:
Citu: Am vazut proiectul "O familie, o casa", nu este interesant
Programul "Prima Casa"....

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat de relevant mai este programul Prima Casa in 2020?