Aproximativ jumatate din cele 45 de locuintele din primul bloc al proiectului rezidential City Point Aviatiei au fost vandute in primele 6 luni de la debutul constructiei, cifrele depasind mult asteptarile dezvoltatorului.

“Cand am inceput acest proiect am stiut ca vom vinde doar cu putin timp inainte de finalizare, insa in primele trei luni am vandut 5 apartamente, iar la 6 luni de la debutul constructiei deja avem contracte pentru circa jumatate de unitatile locative din primul bloc”, spune Favi Stelian (foto text), directorul general al Red Sea Romania, dezvoltatorul proiectului rezidential.

Primul bloc din proiectul rezidential care intr-o prima faza va cuprinde 4 blocuri cu 180 de locuinte va fi finalizat in primavara anului viitor, iar la inceputul anului viitor compania va incepe si constructia celui de-al doilea bloc.

“Preturile sunt in prezent de 1.100 euro pe mp, insa luam in calcul o majorare de 5% pe masura ce blocul va fi aproape gata”, spune Stelian.

Majoritatea clientilor din proiectul din aviatiei sunt angajati ai firmelor care au sediile in zona Barbu Vacarescu Floreasca, fiin avocati, contabili, sau specialisti IT, potrivit lui Stelian.

Citeste si:
Dezvoltatorul City Point are in plan 1.200 locuinte noi pana in 2024
Point Development,...

In ceea ce priveste impactul Prima Casa, Stelian marturiseste ca proiectul se adreseaza unui tip de client care nu apeleaza la program asa ca problemele aparute in piata ca urmare a trecerii la creditarea in lei nu sunt resimtite.

Compania detine un teren de 12,5 hectare in Aviatiei iar proiectul va ajunge la circa 2.000 de unitati locative.

Intrebat daca este interesat sa dezvolte locuinte si in alte orase din tara, Stelian a declarat ca analizeaza Clujul, dar ca momentan focusul este pe proiectul din Bucuresti unde mai au inca mult potential pentru a dezvolta.

Legat de proiecte viitoare, Stelian spune ca grupul pe care il reprezinta este interesat si de o investitie in retail fie ca este vorba de achizitionarea unui mall deja existent sau/si dezvoltarea unui centru comercial intr-un oras in care sa nu exista o competitie prea mare.

Citeste si:
Antreprenorul, clientul-vedeta al zonelor centrale de locuinte in 2018
The Concept: Antreprenorul,...

Planurile de dezvoltari pe retail nu sunt insa pe termen scurt, Favi Stelian mentionand ca nu au achizitionat pana in prezent vrun teren pentru o astfel de dezvoltare.

In ceea ce priveste o componenta mare de retail in centrul comercial, Stelian spune ca nu va fi ceva mare pentru ca exista deja un mall in apropierea proiectului, Promenada Floreasca.

Ansamblul rezidential City Point este construit in zona de Nord a Capitalei, in apropiere de zona de afaceri, cu puncte de interes precum Sky Tower, Promenada Mall sau Floreasca Park, dar si in vecinatatea unei zone mari de recreere a Bucurestiului, parcul Herastrau.

Partenerii dezvoltatorului-Red Sea Group si Shikun&Binui R.E.D-pentru acest proiect sunt: compania de arhitectura Vlad Simionescu&Asociatii, compania de constructii Danya Cebus, consultantul imobiliar RealTime Imobiliarii si agentiile de marketing Godmother si Momentos.

Citeste si:
Real estate: Tranzactii de 428,6 mil. euro in primul semestru din 2018
Real estate: Tranzactii de...

Shikun&Binui Red si-a inceput activitatea in Romania in anul 2006 prin construirea unei cladiri cu apartamente de lux situata in str. Sevastapol, Bucuresti.

Cu o istorie de aproape 90 de ani, businessul Shikun&Binui Red dateaza inca din anul 1924, infiintat in Israel, si a devenit astazi unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari la nivel international. Ariile de business acoperite de Shikun&Binui Red sunt constructii rezidentiale si comerciale, precum si constructii de interes public, infrastructura de transport sau energie verde.

Compania este prezenta in Israel, Ungaria, Cehia, Polonia, Germania si Romania.

Red Sea Group este o companie de investitii la nivel international, in domeniul hotelier si cel rezidential. Red Sea detine brandurile hoteliere de 4 stele Park Plaza, Art’otel si detine astazi un total de 39 hoteluri in Marea Britanie, Olanda, Ungaria, Germania, SUA si Israel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
JLL: Investitorii raman atenti, cu procese de due-diligence detaliate