Modificarile aduse anul acesta programului Prima Casa, cand s-a hotarat ca toata creditarea din program sa se faca exclusiv in lei, a generat o stare de confuzie in randul clientilor, care a inceput sa fie depasita abia in ultimele saptamani, cand a inceput sa se simta o schimbare, a declarat Ofer Lieberson, proprietarul dezvoltatorului imobiliar Tagor, partenerul fondului de investitii Patron Capital pe plan local.

Compania Tagor este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori rezidential din ultimul an, avand proiecte demarate in Bragadiru si Arad si urmand sa mai inceapa in cateva saptamani constructia a inca doua in Timisoara si Pipera.

“Cea mai mare provocare in prezent este ca trebuie sa vindem fara Prima Casa”, spune Lieberson care atrage atentia asupra unei probleme vesnice a Romaniei, modificarile “peste noapte”. Practic multi dezvoltatori si-a adaptat produsele unui program Prima Casa care avea anumite conditii, iar acum se confrunta cu o modificare care permite unui numar mai mic de clienti sa acceseze un credit prin program, creditarea in lei fiind mai scumpa decat cea in euro si astfel clientii.

Aceasta modificare este descrisa de Lieberson ca o actiune care a omorat programul.

In ceea ce priveste conditiile de creditare, Lieberson subliniaza ca creditele nu se obtin mai usor, iar bancile selecteaza foarte strict clientela.

Tagor a investit pana in prezent circa 6 mil. euro in proiectul rezidential Adora Urban Village din Capitala, care in prima faza cuprinde doua blocuri cu 75 de apartamente. Per total investitia in cartierul, denumit Adora Urban Village, va depasi 34 mil. euro si va cuprinde 500 de apartamente in 12 blocuri.

Omul de afaceri Ofer Lieberson, proprietarul Tagor a declarat ca sunt 12 unitati vandute in proiectul din Capitala.

Dezvoltatorul a demarat in aceasta primavara constructia proiectului rezidential din Arad si va finaliza lucrarile la fundatia complexului in aceasta toamna, conform programului stabilit.

Investitia in aceasta prima faza, programata sa fie finalizata pana la sfarsitul verii viitoare, are o valoare de 7,3 milioane de euro, o suma importanta de bani fiind obtinuta de la banci internationale, „in baza bunei reputatii a companiei Tagor, dar si a soliditatii financiare a partenerului din Romania, Patrol Capital, un fond de investitii britanic in domeniul imobiliar, cu active de peste 5 miliarde de dolari”, spun oficialii dezvoltatorului.

Valoarea totala a proiectului din Arad va ajunge, la finalizarea lui, la peste 108 milioane de euro

Tagor vrea sa inceapa in urmatoarele saptamani si un proiect rezidential in Timisoara, iar in urmatoarele luni inca un cartier in Bucuresti, in Pipera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri