Piata rezidentiala continua sa tina capul de afis deoarece este foarte dinamica, iar diferentele dintre cerere si oferta inca ofera oportunitati foarte bune pentru dezvoltatori. Dar acestia nu sunt singura parte implicata in piata imobiliara. Consumatorii, potentialii clienti sunt cei care dau tonul pietii reprezentand cererea. Degeaba ai oferta daca nu ai cerere pentru aceasta!

Tocmai pentru a raspunde cererii existente in acest moment, dezvoltatorii concep si livreaza proiecte cu un raport cat mai bun calitate/pret. Acest lucru este imperativ intr-un mediu marcat de cresterea preturilor materialelor de constructie, a manoperei si, mai ales, a terenurilor. Cu toate ca se anunta mai multe proiecte noi pentru urmatorii doi ani, piata semnaleaza continua crestere a preturilor. Chiar de la finele acestui an se asteapta majorari ale preturilor pe segmentul rezidential. Pretul fiind dupa locatie unul dintre factorii care conteaza cel mai mult in decizia de cumparare, dezvoltatorii incearca sa ofere produse cu preturi cel putin acceptabile si calitate ridicata, care sa-l justifice.

Luand un exemplu din piata, in cea mai cautata zona, cea de nord, cele mai bune preturi sunt intalnite la ansamblul Phoenix, complex rezidential de lux ce ofera 50 de apartamente la numai 900E/mp construit. Datorita pretului exceptional si a cunoasterii amanuntite a cererii pietei, compania Regatta, agentul exclusiv al Phoenix, a vandut intr-un timp record 60% din ansamblu.

Localizat , in zona Straulesti-Sisesti, in apropiere de Doi Cocosi, complexul compus din patru blocuri pe structura P+4 (3 blocuri) si P+3 (un bloc) este in stadiu avansat de constructie, urmand a fi finalizat in martie 2007. Acestea au subsol comun, cu 1-2 locuri de parcare si boxa pentru fiecare apartament. Imobilele ofera 37 de apartamente cu 3 camere si 13 apartamente cu 4 camere. Suprafata apartamentelor de 3 camere variaza intre 91-106 mp, iar cea a apartamentelor cu 4 camere intre 118-126 mp.

Acest complex este conceput astfel incat sa poata imbina armonios utilul, modernul si frumosul. Va exista o zona verde, exclusiv pietonala, amenajata cu alei, locuri de joaca pentru copii. In acelasi timp ansamblul va beneficia de paza, accesul in incinta fiind atent supravegheat.

Urmand trendul tutror marilor orase, Bucurestiul s-a dezvoltat masiv si continua sa-si extinda zona de nord. Departe de ariile industriale, cat mai aproape de drumurile catre zonele turistice (Valea Prahovei, etc.), beneficiind de infrastructura, zona de nord ofera cel mai atractiv areal rezidential. Comparand cei 900E/mp construit oferiti de Phoenix cu preturi de peste 1,000E/mp - construit putand ajunge si la cca. 1,800-2,000E/mp construit se observa ca este cel mai mic pret din zona, oferind cel mai bun raport calitate/pret. Cu facilitati si dotari moderne, amenajari de calitate, Phoenix este un ansamblu ce se conformeaza cererii pietei.

Zona Straulesti-Sisesti este in continua evolutie. Nu am gresi daca am numi-o Pipera II deoarece estimam ca se va dezvolta cu aceeasi viteza si forta ca Pipera. Avantajele acestei zone sunt de invidiat. Aproape de natura, cu vedere la lac (de la etajele supewrioare ale Phoenix se vede lacul!), ne sufocata de constructii inalte aceasta zona inca permite dezvoltarea de proiecte de lux avantajoase financiar. Phoenix este o ocazie unica, oferind cele mai mici preturi de pe piata cu un maximum de calitate.

Ramanand in sfera blocurilor, unul dintre cele mai solicitate segmente de piata, ne putem uita si in zona de vest a capitalei, urmatoarea care se va dezvolta din ce in ce mai mult, ocupand locul doi in preferintele bucurestenilor. Aici se construieste unul dintre cele mai ample proiecte rezidentiale, West Park.

Prin West Park, clasa medie va putea beneficia de locuinte de calitate, chiar daca apartamentele nu vor avea suprafete de sute de metri patrati. Avantajul acestora este conceptia spre a gestiona cat mai eficient costurile de intretinere fiind bine izolate si atent compartimentate. Facilitati aditionale foarte importante sunt garajele si existenta gradinitei, supermarketului si cabinetului medical.

West Park este localizat in cartierul Militari, insumand o suprafata totala de 30,000 mp ce ofera spatii de respiro generoase celor 10 cladiri care il vor constitui. Tipurile de apartamente oferite sunt cu doua, trei si patru camere. Structura acestora este living, bucatarie si dormitoare, fiecare dintre acestea avand propria baie in imediata vecinatate a camerei deservite. Finisajele si dotarile disponibile vor fi de cea mai buna calitate: parchet, gresie, termopan, centrala termica. Parcarea disponibila va fi atat supra cat si subterana.

Toate aceste facilitati sunt disponibile la cel mai bun pret de la 875E/mp constuit. Pentru cei interesati, dar care doresc colaborarea cu o banca, exista disponibile pachete de creditare ipotecara in conditii speciale, oferite chiar de dezvoltator in parteneriat cu o banca lider din Romania.

Succesul West Park este probat de vanzarea prin Regatta, agentul sau exclusiv, a 20% din proiect la numai doua saptamani de la lansare. Prima faza de constructie deja a inceput si va dura cca. un an si jumatate, in aceasta perioada ridicandu-se doua blocuri P+7 si doua cu P+10. Imediat ce structurile acestora vor fi finalizate se va trece la faza a doua a proiectului.

West Park vine in intampinarea unei cereri mari pentru locuinte de calitate amplasate in oras, in cartiere. West Park respecta standardele europene, oferind un concept inovator.

Acesta este un moment foarte prielnic pentru a achizitiona o asemenea proprietate deoarece are valoare de investitie. Un apartament poate fi folosit personal de cumparator sau poate fi valorificat, de ce nu, prin inchiriere.

Nume Locatie Nr. apartamente Pret mediu/mp construit

West Park Militari 488 875 E
Phoenix Straulesti-Sisesti 50 900 E
Youngs Apartment Ghencea 28 980 E
Planorama Colentina 1,104 1,000 E
Jupiter Berceni 188 1,250 E
Asmita Gardens Sp. Unirii 788 1,360 E
Central Park Stefan cel Mare 450 1,428 E
Sema Park Complex Semanatoarea 1,200 1,500 E
Adama Sos. Nordului 27 1,785 E
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri