Investitorii imobiliari din Romania care au actionari straini au primit in primele noua luni aporturi de capital totalizand circa 215 milioane de euro, in crestere fata de perioada similara a anului trecut, cand subscrierile au totalizat aproximativ 200 milioane de euro, potrivit ONRC.

Cea mai mare subscriere, de 33,4 milioane de euro, a fost realizata la firma Tower Center, inregistrata in Cipru. Firma detine imobilul de biroruri cu acelasi nume din Piata Victoriei, relateaza Mediafax.

Sumele subscrise sunt in majoritate de ordinul catorva milioane de euro, iar firmele sunt in mare parte vehicule de investitii inregistrate in Cipru sau Olanda, dar si in Spania, Austria, Polonia si Luxemburg.

Astfel, printre firmele care au beneficiat de sume suplimentare din partea investitorilor se numara Goldale Real Estate, cu o infuzie de 24,8 milioane de euro, Masterage Imobiliare, al carei capital a fost majorat cu 21,8 milioane de euro (ambele firme sunt detinute de grupul spaniol Riofisa si de omul de afaceri Ion Tiriac) si CEIF Industrial Epsilon, cu 5,6 milioane de euro de la fondul australian de investitii Valad.

Totodata, compania scotiana Aberdeen Asset Management a adus la capitalul firmei DEGI Millennium Tower peste 19,4 milioane de euro. Firma detine cladirea de birouri Millennium Bu-siness Center, situata langa Biserica Armeneasca din centrul Capitalei si afectata de un incediu puternic in urma cu patru ani.

O alta investitie importanta realizata in acest an este cea a dezvoltatorului imobiliar polonez Echo Investment. Acesta a subscris 14,7 milioane de euro la capitalul firmei Echo Investments Project 1 din Brasov, prin intermediul careia vrea sa construiasca un centru comercial in acest oras.

De un aport de capital in valoare de peste 11 milioane de euro a beneficiat si fondul de investitii Tri Investment, in timp ce capitalul firmei Immobiliare Italo Romena a fost majorat cu 14,9 milioane de euro.

Si investitorii canadieni ai companiei imobiliare Benovo au capitalizat, cu 2,8 milioane de euro, firma Vic City, dezvoltatorul centrului comercial Victoria City Lifestyle care urmeaza sa fie construit in Bucurestii Noi.

Grupul american Prologis a majorat capitalul uneia dintre firmele sale din Romania, Prologis Joita (Giurgiu), cu 2,6 milioane de euro, in timp ce omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a capitalizat, in doua randuri, cu un total de peste 3 milioane de euro firma Star Imob Construct, prin intermediul careia a cumparat centrul comercial City Mall, in faliment. Spatiul in care a functionat mall-ul este in proces de renovare in vederea transformarii in cladire de birouri.

Alti investitori imobiliari activi pe piata romaneasca in primele noua luni au fost firma Wellkept Imobiliare, cu actionari din Cipru, care a investit aproaoe 3 milioane de euro, in doua transe si Red Management , cu un aport de 3,8 milioane de euro la firma Red Project Five, in timp ce capitalul firmei Green Gate din Timis a fost majorat cu peste 5 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri