Bucurestiul va avea in cel mult trei ani un stoc de spatii comerciale in mall-uri comparabil cu nivelurile inregistrate anul trecut de Budapesta si Praga. Aceasta pentru ca pana in anul 2009 au programate proiecte care totalizeaza 550.000 metri patrati, a declarat Oana Iliescu, consultant al companiei DTZ Echinox, ieri, la un seminar pe teme imobiliare, informeaza Mediafax.

In opinia sa, piata de retail din Romania ofera inca randamente ridicate pentru investitorii in proiecte comerciale, desi in ultimii doi ani acestea s-au redus de la 12% la 8-9%.

Reprezentantul DTZ a apreciat ca nivelul chiriilor se va reduce de la 30 de euro pe metru patrat pe luna la 20-25 euro pe metru patrat pe luna si se va stabiliza in jurul acestor valori. Stocul spatiilor de retail in centre comerciale de tip mall din Bucuresti se situeaza in prezent la 143.000 metri patrati, pentru perioada 2008-2009 fiind prognozata o crestere pana la 700.000 de metri, a afirmat reprezentantul DTZ. Aceasta in timp ce in Budapesta centrele comerciale de tip mall totalizeaza 544.000 metri patrati, iar in Praga 457.000 metri patrati, in timp ce in Varsovia stocul depaseste 1,3 milioane de metri patrati.

In ceea ce priveste nivelul spatiilor comerciale pe cap de locuitor, in Romania acest indicator se situeaza cu mult sub valoarea inregistrata in capitalele tarilor vecine.

Astfel, in Bucuresti nivelul spatiilor comerciale de tip mall pe cap de locuitor este de 0,07 metri patrati, in timp ce in Budapesta este de 0,27 metri patrati, in Praga 0,38 si in Varsovia 0,79.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri