Dupa doar 6 luni de contructie, Shopping City Galati se deschide joi, inchiriat integral, si este primul astfel de centru din oras, ridicat de fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI). Astfel, compania ajunge la 200.000 de metri patrati de spatii comerciale in Romania, iar pana la sfarsitul anului vrea sa inceapa alte trei proiecte, scrie Mediafax.

Centrul comercial are o suprafata construita de 33.000 metri patrati si este primul proiect de acest tip din orasul Galati. Printre chiriasi se numara Carrefour, H&M, C&A, Deichmann, NewYorker, Altex, Intersport, Leonardo, Reserved, Domo, CCC, Puma, Killtec si Flanco. Pe langa acestea, centrul are o zona de restaurante, cafenele si pentru petrecerea timpului liber.

Amplasat pe Bilevardul George Cosbuc, principala axa nord-sud a orasului, mall-ul ofera peste 1.400 de locuri de parcare. Peste 1.150 de locuri de munca vor fi create odata cu deschiderea Shopping City Galati, atat pe partea de servicii administrative, cat si in cadrul magazinelor.

Fondul de investitii a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 mp pe piata locala. Pana la sfarsitul acestui an, dezvoltatorul va incepe lucrarile la inca trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucuresti, unde lucrarile au fost deja lansate, Vulcan Strip Mall Bucuresti si Targu Jiu Shopping City.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

NEPI Rockcastle si Ovidiu...
Citeste si: Dedeman cumpara cladirea de birouri The Office de la NEPI si Sandor

Fondul mai detine cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila. Fondul are in proprietate si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Fondul a inregistrat in primele noua luni un profit atribuibil actionarilor de 35,9 milioane euro, cu 80% peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 19,9 milioane euro. Incasarile din chirii si alte venituri din exploatare au crescut cu aproape 40%, la 37,6 milioane euro, de la 26,9 milioane euro in primele noua luni ale anului trecut.

Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piata locala, erau estimate la finele lunii septembrie la 916 milioane de euro, fata de 519 milioane de euro in intervalul corespunzator al anului trecut.

Petre Daea propune amenzi de...
Citeste si: Amenzi de 4% din cifra de afaceri pentru calitatea dubla a produselor


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Lovitura pentru dezvoltatori: legea care va sugruma piata imobiliara