25 Noiembrie 2013

O altfel de casa la tara: cat te costa un conac boieresc



Desi nu foarte bogata, oferta de conace boieresti de pe piata locala este una constanta, iar majoritatea proprietatilor au preturi mult mai reduse decat ale vilelor din marile orase. Aceste imobile, unele chiar monument istoric, amplasate in zone rurale sau periferice marilor aglomerari urbane pastreaza la fel de bine spiritul istoriei fiind legate de numele unor personalitati ca Gheorghe I.I.C. Bratianu sau Lucia Sturdza Bulandra. Wall-Street.ro va prezinta cum arata o altfel de oferta de case la tara.

Conac Valea Mare, Arges

Compania Galaxy Imob are la vanzare un conac boieresc, monument istoric, situat in Valea Mare ( Stefanesti), judetul Arges. Scos la vanzare la un pret de 170.000 euro, conacul are o suprafata utila de circa 400 mp. Proprietatea cuprinde si o livada impresionanta cu circa 300 de meri si pruni, dar si o zona viticola. Conacul este opera unui arhitect italian pentru actrita Lucia Sturdza Bulanda. Proprietatea are un teren de 10.000 mp.

Sursa informatii si foto: GalaxyImob


Conac langa Drobeta Turnu Severin

Un proprietar si-a pus recent la vanzare pe Mercador.ro un conac boieresc impresionant situat la 20 de km. de Droobeta Turnu Severeni la un pret de circa 40.000 euro. Constructia are o suprafata utila de 240 mp si a fost construit iin 1618. Proprietatea necesita lucrari de consolidare si renovare a terasei, potrivit anuntului proprietarului.

Sursa informatii si foto.


Conac Zatreni, Valcea

Tot pe Mercador.ro un alt proprietar si-a scos la vanzare conacul din comuna Zatreni, judetul Valcea. Proprietatea are 30 de camere, o cladire cu moara si 2,4 hectare de teren si este scoasa la vanzare pentru 190.000 euro. Conacul a apartinut vornicului Preda Zatreanu.

Sursa informatii si foto.


Conac comuna Darlos, Medias- judetul Sibiu

Un conac boieresc construit la 1838 si reconditionat este scos la vanzare pentru 159.000 euro. Proprietatea cuprinde o livata cu pomi fructiferi, crama de vinuri si este mobiliata in stil clasic. Locuinta are o suprafata de 520 mp.

Sursa informatii si foto.


Conac Tigveni, judetul Arges

Un conac din Tigveni, judetul Arges, care potrivit proprietarului a apartinut istoricului Gheorghe I.I.C. Bratianu este scos la vanzare pentru 45.000 euro. Imobilul are o suprafata de 250 mp si 13.000 mp de teren. Pretul redus al acestui imobil care este inclus in patrimoniul Romaniei este determinat si de faptul ca in prezent nu este locuibil si necesita investitii ulterioare, potrivit anuntului postat la inceputul lunii noiembrie pe Mercador.ro.

Sursa informatii si foto


Conac Odobesti

Pe imobiliare.ro este scos la vanzare pentru 190.000 euro un conac, declarat monument istoric, din Odobesti. Imobilul are o suprafata de 180 mp utili, iar proprietatea cuprinde si 4,5 hectare de vie.

Sursa foto si informatii: FirstHome


Conac Zagujeni, Caras-Severin

Un conac din satul Zagujeni, judetul Caras-Severin este scos la vanzare pe imobiliare.ro pentru 800.000 euro ( pret negociabil). Proprietatea este renovata are un teren de 27.500 mp si a fost construit in 1850. Potrivit informatiilor din anunt, constructia este atestata din vremea Mariei Tereza si a servit ca resedinta a consilierilor imperiali pe probleme militare ai imperiului austro-ungar. Proprietatea are un parc de 3.000 de mp cu arbori seculari.

Sursa foto si informatii


Conac Voinesti, judetul Iasi

In Voinesti, Iasi, este diponibila o casa cu 15 camere, 5 bai, 1 balcon si 3 terase pe o suprafata utila de 850 mp. Cladirea din caramida are toate utilitatile necesare si este inconjurata de un teren de 10.820 mp. Conacul a fost construit in anul 1830 de catre familia boierului Ianachi Negruzzi. Proprietatea este scoasa la vanzare pentru 285.000 euro.

Sursa informatii si foto:Palace Real Estate.


Conac Aninoasa

Galaxy Imob are la vanzare un conac in Aninoasa, in apropiere de Targoviste, la un pret de 350.000 euro. Proprietatea are o suprafata utila de circa 400 mp si un teren de 4.500 mp. Construit in 1900, conacul este clasificat ca imobil de patrimoniu. Constructia necesita renovare.

Sursa informatii si foto: Galaxy Imob


Conac Calimanesti, Valcea

Un conac de 240 mp si teren de 3.000 mp in zona Calimanesti din Ramnicu Valcea este scos la vanzare pentru circa 100.000 euro pe Mercador.ro.

Sursa foto si informatii.




Citeste si