26 Noiembrie 2013

Asa vom lucra in 2020: cum regandesc arhitectii spatiul de lucru



Peste 200 de arhitecti si designeri au participat la un concurs de design organizat de Business Interiors by Staples, divizia de design interior a companiei de mobilier Staples Advantage si revista de arhitectura Metropolis. Cum ar putea arata birourile viitorului?

CoLab

Concentrat pe colaborare si interactiune, proiectul CoLab al Eckhart Interior Design este format din partitii fluide si flexibile. De asemenea, fiecare suprafata a partitiilor poate fi transformata intr-un display.


Live Work Platforms

Scott Klinker Product Design a gandit biroul ca "social club".


Biroul poate fi oriunde

Proiectul Oriunde al Gensler Dallas propune ca biroul sa iasa din cladirea de sticla si sa fie amplasat oriunde exista spatii nefolosite in oras. Gensler Dallas propune hub-uri multifunctionale in spatiile neutilizate ale orasului.


Redescoperirea muncii- lucram in jurul mesei de bucatarie

Proiectul propune ca bucataria sa fie punctul central al biroului, locul in care au loc sedintele si discutiile organizatorice.


Fluxul Vertical- Biroul in care lumina si temperatura sunt materiale de constructii

Joseph Filippelli este castigatorul competitiei cu proiectul "fluxul vertical". Arhitectul a regandit clasicul plan orizontal, ca pe un modul vertical cu spatii care lasa caldura sa "calatoreasca" natural si astfel se creeaza spatii cu o varietate mare de luminozitate si temperatura.

"Gandind lumina, temperatura si aerul ca materiale de constructie, arhitectii si designerii pot regandi mediul de lucru static si sa puna angajatul in centru", spune Filippelli, care a inclus in proiectul sau piese de mobilier active din punct de vedere termic, un tavan cu panouri solare si o multitudine de plante specifice fiecarei zone climaterice din cladire.

Celelalte proiecte finaliste le gasiti aici.




Citeste si