Omilos Oradea, firma in portofoliul careia se afla parcul comercial Era Shopping Park din Oradea, a intrat in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a acceptat cererea depusa de aceasta, relateaza Mediafax.

Firma si-a cerut insolventa pe 12 noiembrie, iar instanta a admis miercuri solicitarea Omilos Oradea si a desemnat ca administrator judiciar consortiul format din TZA Insolventa si VF Insolventa.

Decizia Omilos de a intra in insolventa vine dupa ce Argo Real Estate (ARGO), grupul care controleaza proiectul, a anuntat ca a pierdut un litigiu, in valoare de 3,2 milioane de euro cu firma Constructii Bihor. Firma de constructii a reclamat neplata unor lucrari realizate la centrul comercial. Constructorul a initiat procedura de executare a bunurilor detinute de Omilos in vederea recuperarii banilor, iar Argo a initiat deschiderea procedurii de insolventa sperand ca astfel va reusi sa se protejeze in acest conflict.

Bancpost, Banca Romaneasca si Bank of Cyprus au o expunere de 62,3 milioane de euro pe acest proiect care prin deschiderea insolventei risca inclusiv intrarea in faliment. Printre chiriasii proiectului se numara Carrefour, Bricostore, Altex sau Mobexpert, iar cifra de afaceri a centrului comercial s-a ridicat anul trecut la 2,5 milioane euro.

ARGO mai detine in Romania centre similare la Sibiu, Suceava si Iasi, cu o suprafata totala de 271.000 mp. Era Shopping Park Oradea are o suprafata inchiriabila de 64.000 mp, Era Shopping Park Iasi are 80.000 mp spatii de inchiriat (la finalizarea proiectului), Shopping City Suceava masoara 47.000 mp, iar Shopping City Sibiu, cel mai mare parc de retail din portofoliul ARGO si cel de-al treilea ca marime din Romania, are peste 80.000 mp suprafata inchiriabila.

Reprezentantii ARGO au anuntat anterior ca deschiderea procedurii de insolventa nu va intrerupe activitatea Omilos Oradea si a Era Shopping Park Oradea. Mai mult, acestia au aratat ca activitatea centrului comercial va continua in conditii normale si nu va exista niciun impact asupra activitatii chiriasilor ori serviciilor asigurate clientilor centrului comercial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri